Активний циклон несе в Україну хуртовину, ожеледь і налипання мокрого снігу

  • 6 лют. 2018 18:11
  • 1132
    • Новина Активний циклон несе в Україну хуртовину, ожеледь і налипання мокрого снігу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Увага! Погіршення погоди по всій Україні – мокрий сніг з дощем
     
    Синоптики прогнозують різке погіршення погодних умов, а дорожники радять добре зважити всі застереження і без зайвої необхідності не виїздити з дому на далекі відстані.
    Згідно інформації Гідрометцентру, в наслідок впливу активного циклону в Україні очікуються складні погодні умови. Вже вдень 8 лютого в Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу.
     
    Протягом 9 лютого в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, місцями Київській та Чернігівській областях сильний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини (приріст снігового покриву 10-20 см), на дорогах ожеледиця; в Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.
     
    8 лютого в Україні, вночі 9 лютого на Лівобережжі посилення вітру до 15-20 м/с.
     
    Такі погодні умови можуть призвести до порушення, обмеження та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг. На дорогах посилено працюватиме дорожня техніка, тож водіям варто бути уважними і не перевищувати допустимої швидкості, а також утриматися від ризикованих маневрів.
     
    Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області нагадує номер телефона диспетчера Служби, який працює цілодобово (068) 664 64 22.