До скількох гривень піднімуть вартість проїзду у маршрутках?

  • 6 лют. 2018 17:28
  • 1064
    • Новина До скількох гривень піднімуть вартість проїзду у маршрутках? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вартiсть проїзду в громадському транспортi Кропивницького знову хочуть пiдвищити. Вiдповiднi проекти рiшень з’явилися вчора на сайтi мiської ради.
     
    Зокрема, 7 приватних перевiзникiв звернулися до мiськради з проханням переглянути тарифи через подорожчання нафтопродуктiв i збiльшення рiвня заробiтної плати на пiдприємствах. Загалом тарифи планують пiдняти вiд 5,4 грн. до 6,1 грн.
     
    Найнижчi тарифи просять ПП “Олiкс” (маршрути № 1-ц (Центральний), 3, 15, 21, 27, 44, 108) i ПП “Укравтоiнвест” ( маршрути № 5-а, 8, 11, 103, 126) — 5,4 грн.
     
    Найбiльшу цiну хоче встановити ФОП Баркар, який обслуговує маршрут №274. Пiдприємець хоче встановити проїзд на рiвнi 6,1 грн.
     
    В управлінні транспорту роз’яснили, що як і минулоріч, відповідними проектами рішень встановлюється гранична вартість разового проїзду. Тобто, оприлюднені цифри не є остаточними.
     
    – Ми оприлюднили проекти рішень на основі поданих підприємствами розрахунків. Але оскільки це гранична вартість, підприємці можуть і зменшити тариф, подавши нам відповідні листи. Щодо цього проводитимуться наради керівництва з перевізниками, – зазначив начальник відділу організації пасажирських перевезень та дорожнього руху транспортного управління Микола Цирфа.
     
    – Ми не можемо не прийняти подані перевізниками розрахунки. Але це не означає, що ці цифри будуть остаточними. Надалі тарифи перевірятиме Антимонопольний комітет. Також ми досліджуватимемо пасажиропотік й зустрічатимемося з перевізниками, – відзначив начальник міського управління транспорту Олександр Вергун. 
     
    Нагадаємо, що у лютому минулого року, затверджуючи підвищення тарифу на проїзд, виконком також встановлював граничну вартість разового проїзду. Відповідно, спочатку йшлось про граничну вартість у 5 гривень, а перевізники нібито погодились їздити за 4,5 грн. Вочевидь, і цьогоріч ситуація повториться.