Коли почнуть карати приймальників краденого металобрухту?

  • 6 лют. 2018 11:11
  • 1266
    • Новина Коли почнуть карати приймальників краденого металобрухту? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора начальник спецінспекції Андрій Максюта став свідком роботи одного з пунктів прийому металобрухту в нічний час. Про це він написав у ФБ. 
     
    "19 жовтня 2017 року в рамках проведення рейду, наш інспектор серед білого дня здав до одного з пунктів прийому металобрухту на Озерній Балці каналізаційний люк. Було проведено документування даної події правоохоронцями і... все на тому. Поки все. А до цього, до речі, всі заявляли, що не знають куди діваються люки і хто їх може приймати. Ми показали.
     
    5 лютого 2018 року о 23:35 я особисто зафіксував роботу іншого пункту прийому металобрухту в нічний час. На цей раз на Балашівці по вул. О.Паршутіна (Аерофлотська). Пункт працює ЦІЛОДОБОВО! ЩО МОЖНА ПРИЙМАТИ О 23-Й ГОДИНІ НОЧІ, АБО О 4-Й РАНКУ??
     
    До слова, майже опівночі тут жвавенько - за 30 хвилин, що ми постояли під пунктом, у його відкриті ворота заїхало 4 легкових авто, з яких вивантажували металобрухт.
    Заїхали ми разом за тією, 4-ю автівкою. Значить, відбувається там все так:  стоїть прийомщик за решіткою (скоріш за все - в рамках безпеки, щоб не пограбували). Поряд ваги. Той, хто приїздить (а ніде реклами офіційної, що пункт цей працює цілодобово, немає. Тобто знають, кому треба - клієнтура, мабуть, постійна) викладає метал на ваги, прийомщик називає йому вагу і йде за грошима, щоб розрахуватися. Варто відзначити, що це саме той пункт, де нещодавно патрульні знайшли з десяток дорожних знаків (!!!), що зникли з вулиць міста. Саме сюди на цих вихідних, майже о 2-й годині ночі принесли викрадену (в одному з приватних домоволодінь) металеву драбину...
     
     
    Прийомщик назвав ім'я свого директора: "Сергея Васильевича это пункт, фамилию его я не знаю". 
    І поки вночі у нас у місті всюди зникають люки, ливнівки, огорожі мостів, набережних, забори земельних ділянок, кришки погребів, дорожні знаки, металеві опори, елементи ліфтового господарства, оградки з цвинтарів та металеві вироби з присадибних і садово-городніх ділянок містян - у Кропивницькому продовжують працювати такі пункти прийому металобрухту. Ні-ні, ви не подумайте, робота в нічний час таких пунктів прийому і крадіжки комунального і приватного майна не пов'язані ))) Воно саме зникає, просто розчиняється у просторі. Зі швидкістю блискавки. В протилежному випадку скоро просто двері в під'їздах будуть знімати, дитячі гойдалки і турніки на спортивних майданчиках вириватимуть і нестимуть на металолом, люки ж вже не встигають накривати. Дійшло до знаків і кабелів з електроопор (які "чудово" випалюють, дістаючи звідти метал) і цявседозволеність все набирає і набирає обертів. Необхідно брати ситуацію під контроль",  - йдеться у повідомленні.
     
     
    Нагадаємо: Каналізаційні люки відтепер накривають дерев’яними кришками