Нагучніші події, що сталися у Кропивницькому на минулому тижні (ФОТО)

  • 4 лют. 2018 09:07
  • 1363
    • Новина Нагучніші події, що сталися у Кропивницькому на минулому тижні (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Оце так офіцери
    На Кіровоградщині СБУ викрила двох посадовців поліції на «кришуванні» наркобізнесу.
     
    Співробітники Служби безпеки України разом із прокуратурою та підрозділом внутрішньої безпеки Національної поліції викрили працівників керівної ланки поліції одного з міських відділів поліції Кіровоградської області на «кришуванні» збуту наркотиків. 
    Правоохоронці встановили, що підполковник та майор поліції, погрожуючи кримінальним переслідуванням, примусили місцевого мешканця перепродавати амфетамін та метамфетамін у власних інтересах «кінцевому споживачу». Зловмисники гарантували чоловікові «роботу під їхнім дахом» за щомісячну винагороду у десять тисяч гривень. Оперативники спецслужби задокументували три факти отримання грошей посадовцями.
     
     
    Співробітники СБ України затримали обох поліцейських в громадському місці після отримання чергової «данини». 
    Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили в одного із фігурантів справи наркотики, які направлено на експертизу.
    У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.
     
     
    Суботній антирекорд: 
    У водія рівень алкоголю в крові перевищував допустиму норму в 15 разів.
    25 січня на лінію «102» громадяни повідомили про тe, що в бік Кропивницького по Олександрівському шосе рухається Volkswagen Passat із порушенням правил маневрування на дорозі. 
    Вже за декілька хвилин патрульні виявили автівку в районі Лелеківки.
    Водій Volkswagen Passat вирішив повернути на автозаправну станцію, не надавши перевагу в русі авто Lexus, створивши при цьому аварійну ситуацію.
    Під час спілкування з водієм інспeктори виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Результат алкотестера — 3,01 проміле алкоголю в крові, що в 15 разів перевищує допустиму норму.
    Водія можуть оштрафувати на 10200 гривeнь та позбавити прав кeрування на рік.
     
     
    Нарешті знайшли викрадача скиньки з благодійними внесками
     
    У Кропивницькому правоохоронці затримали зловмисника, який поцупив з книгарні скриньку з грошима, які збирались для допомоги учасникам АТО. Про це на ФБ повідомив Начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.  
     
    "Учора дільничні офіцери доправили до Кропивницького відділу поліції для дачі пояснень 43-річного громадянина. 
    Спочатку поліцейські встановили його особу, потім – його місце проживання, і от нарешті - сталася така очікувана всією громадою «зустріч»… 
     
    Чоловік, який вкрав скриньку для допомоги учасникам АТО, встановлену в одному з супермаркетів міста, в розповідає правоохоронцям про те, як все сталося і чому. 
    На фото розбита скринька, вже порожня і без грошей. Кропивничанин сам показав місце, де викинув те, що від неї лишилось. 
     
    Тепер це речовий доказ у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років", - йдеться у повідомленні.
     
     
    Оце так «дружки»!
    Опівночі 24 січня громадянин повідомив поліції, що його вдарили по голові і він знепритомнів. Незадовго до цього він пиячив з друзями, які побили його і втекли. Потерпілому з рубаною раною голови поліцейські надали домедичну допомогу та викликали «швидку», яка госпіталізувала його до обласної лікарні.
    Одночасно екіпаж патрульних виявив чотирьох підозрюваних громадян. Залишки крові на одязі вказували на їхню нещодавню участь у бійці. Їх передали слідчим для подальшого з’ясування усіх обставин справи.
     
     
    Став заручником у власній квартирі
    Мешканка будинку на вулиці Тельнова, 12  повідомила, що не може потрапити до квартири 91–річного сусіда, розповіла речниця Патрульної поліції Кропивницького Наталя Трішина. На місце події виїхали рятувальники, патрульні та «швидка». За допомогої штурмової драбини рятувальники потрапили до квартири, відчинили двері та знайшли чоловіка, який потребував допомоги. Лікарі констатували у нього інсульт. Чоловіка шпиталізували.
     
     
    Затримали серійного угонщика  
    36–річний раніше судимий житель Кропивницького впродовж тижня викрав три автівки, щоб продати. За спробу отримати «легких» грошей правопорушнику доведеться понести покарання. Про це повідомляє Кропивницький відділ поліції Кіровоградської області.
    До поліції із заявами про викрадення автомобілів «ВАЗ 21063», «ВАЗ 21011» та «ВАЗ 210994–20» звернулися троє місцевих жителів. Оперативники відразу ж взялися за пошуки злодія та встановлення місцезнаходження викрадених авто.
    Зловмисника затримали та оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, за яке закон карає позбавленням волі від п’яти  до восьми років.
     
     
    Біля Головпоштампу вбили мужчину
    У центрі Кропивницького патрульні затримали ймовірного вбивцю на місці скоєння злочину, про це на ФБ повідомляє Патрульна поліція Кропивницького.
     
    Вчора, 2 лютого, близько 23-ї години вечора, патрульні отримали повідомлення про бійку на перехрестя вулиці Гоголя та Великої Перспективної.
    Миттю прибувши за вказаною адресою, інспектори виявили двох агресивно налаштованих осіб, які з’ясовували між собою стосунки. Їх розборонили та затримали.
     
    Поряд, на землі, лежав непритомний 25-річний громадянин. На місце події патрульні викликали карету швидкої та спробували надати домедичну допомогу потерпілому – у чоловіка були чисельні ножові поранення в області серця. Пізніше стало відомо, що потерпілий помер в кареті швидкої, не доїхавши до лікарні.