На Кіровоградщині працює єдиний кол-центр поліції

  • 2 лют. 2018 12:20
  • 1586
    • Новина На Кіровоградщині працює єдиний кол-центр поліції Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині представили оновлений кол-центр поліції «102» та ситуаційний центр. Відповідно до вимог  відомчого Наказу Національної поліції України від 16  грудня 2017 року на усій території держави розпочали свою роботу кол-центри поліції. Звернення на лінію «102» будуть прийматись на території головного управління ГУНП в Кіровоградській області (м. Кропивницький).
     
     
    Як зазначив головний поліцейський Кіровоградщини, по місту раніше за добу надходило від 400 до 500 звернень. Після перепідключення усіх ліній області ця кількість складає приблизно від 700 і до 1200 звернень. На свята громадяни звертаються до поліції ще частіше. 
     
    - Час від часу ми отримували нарікання від людей на те, що, телефонуючи за номером «102», вони були вимушені чекати своєї черги у з’єднанні, а це не завжди можливо і зручно, особливо у випадках, коли допомога потрібна негайно. Зі свого боку, можу запевнити, така ситуація не влаштовувала і нас. Ми звернулися до керівництва Національної поліції України щодо реорганізації кол-центру «102», а саме – введення додаткових посад, закупівлі необхідного технічного оснащення та створення всіх умов, - сказав під час презентації начальник ГУНП в Кіровоградській області Сергій Кондрашенко.
     
    Сергій Кондрашенко додав, у даний час в одній зміні одночасно працюють 13 осіб, із яких – 8 операторів. Наразі до роботи в кол-центр запрошують і додаткові кадри.
     
    Щодо технічних можливостей: процес роботи операторів цілком автоматизований. Повідомлення миттєво реєструються в так звану «електронну карту» та негайно передаються територіальним підрозділам. 
     
     
    Після отримання повідомлення на планшет, якими забезпечена кожна група реагування патрульної поліції в районах та містах, працівники підтверджують отримання виклику і негайно вирушають на місце пригоди. Зал кол-центру обладнаний моніторами із виведеними на них зображеннями зі стаціонарних камер відеоспостереження. З них правоохоронці можуть в онлайн режимі відслідковувати ситуацію в місті та області.
     
    За інформацією правоохоронців, на території області таких камер спостереження встановлено 150. У Кропивницькому 26.
     
    Світлана Барвінок
     
     
    Нагадаємо: Нарешті знайшли викрадача скиньки з благодійними внесками