Кропивницькі націоналісти запалювали фаєри на честь Героїв Крут (ВІДЕО, ФОТО)

  • 30 січ. 2018 12:34
  • 1228
  •  
    Учора, 29 січня, на честь сотої річниці героїчного бою під станцією Крути Кропивницька організація ВО "Свобода" та ВГО "Сокіл" пройшли урочистим маршем вулицею Велика Перспективна.
     
    Колону очолював голова обласної організації ВГО "Сокіл" і депутат міської ради від ВО "Свобода" Геннадій Маламен, у перших рядах крокували сокільці з банером "Вони вмерли, щоб ми жили". І з вигуками "Крути, Крути, вас не забути!", "Де сила - там воля!", "Пам’ятай, чужинець, тут господар - українець!", "Одна єдина соборна Україна!" колона рушила до площі Героїв Майдану. 
     
    Із промовою до учасників акції звернувся Геннадій Маламен:
    - Саме 29 січня ми розпочали сторінку шляхетного і героїчного змагання за Україну. І що найголовніше - це те, що ми не отримали поразки, бій під Крутами приніс короткочасну перемогу. На жаль, у подальшому наші керманичі (уряд УНР) спустили це нанівець. У цей день крутянці здобули дуже важливу для України перемогу, тому в якійсь мірі це свято - свято української зброї, те, що продовжують наші бійці на східному фронті, знищуючи московську наволоч.
     
    Наприкінці заходу молодь запалила фаєри, які симвлізують переможні вогні невтомної боротьби українців за свою державу.
     
     
     
     
     
    Нагадаємо: Як у Кропивницькому вшанували загиблих у бою під Крутами (ФОТОРЕПОРТАЖ)
     
     

    Олена Скочко