Чому міськрада Кропивницького не захотіла зекономити півмільйона на закупівлі овочів?

  • 29 січ. 2018 15:05
  • 1224
    • Новина Чому міськрада Кропивницького не захотіла зекономити півмільйона на закупівлі овочів? Ранкове місто. Кропивницький
    Неуважність менеджерів «УКРПРОДДОНСЕРВІСу» може коштувати міськраді Кропивницького зайвих півмільйона гривень. Про це повідомляє Центр медіарозслідувань ПРОЗОРО.
     
    Управління освіти міської ради Кропивницького опублікувало повідомлення про намір укласти договір на постачання оброблених фруктів та овочів з місцевим  ТОВ «СЕРВІСТОРГПРОМ». У разі підписання угоди продуктовий набір для місцевих навчальних закладів коштуватиме бюджету Кропивницького 2,053 мільйона гривень. Відповідна інформація розміщена на сторінці закупівлі в системі ProZorro.
     
     
    Пропозиція ТОВ «СЕРВІСТОРГПРОМ» не була найвигіднішою. Поставити товар на 485 тисяч дешевше, за 1,568 мільйонів гривень, пропонувало ТОВ «УКРОПРОДДОНСЕРВІС». Після проведення аукціону пропозиція підприємства була перевірена на відповідність тендерній документації та, у підсумку, повідомлено про намір підписати договір. Задля успішного завершення торгів менеджерам «УКРПРОДДОНСЕРВІСа» залишалось лише додати низку документів, зокрема Довідку про відсутність не знятої чи не погашеної у встановленому порядку судимості за злочини, вчинені з корисливих мотивів та Довідку про відсутність заборгованості із сплати податків і зборів. Остання мала бути подана за визначеною законодавством формою і виданою уповноваженим на це органом.
     
    У складі своєї пропозиції ТОВ «УКРОПРОДДОНСЕРВІС» вже подавали подібну довідку, однак вона була складена у довільній формі самим підприємством, що не відповідало вимогам, які ставило управління освіти до потенційного переможця торгів.
     
     
     
    За п’ять днів, які давались «УКРОПРОДДОНСЕРВІСу» на отримання та подання Довідки, яку, до слова, можна отримати навіть в електронній формі, управління документів не дочекалось, тож відхилило економічно найвигіднішу пропозицію учасника.
     
    Таким чином неуважність, відсутність часу, а можливо й спланована провокація коштуватиме місту зайвих півмільйона гривень.
     
     
    Засновником ТОВ «УКРОПРОДДОНСЕРВІС» значиться Світлана Прасол, керівником – Сергій Положенцев. За адресою реєстрації підприємства – Кропивницький, вулиця Олега Паршутіна, б. 13, окрім даної фірми зареєтрований ще десяток підприємств, серед яких ТОВ «Мілк Трейд Сервіс» та ТОВ «Торговий дім «Формула смаку», кінцевим бенефіціарним власником яких є секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов.
     
     
    Власником та директором ТОВ «СЕРВІСТОРГПРОМ», за даними держреєстру, є Антон Полєщук. Юридична адреса фірми, вулиця Шевченка, 60, співпадає з адресою громадської приймальні все того ж секретаря Андрія Табалова.
     

     

    Цікаво, що частину продукції – консервовані огірки, кабачки та томати, обидва підприємства, що брали участь у торгах, закуповують у одного виробника – ТОВ «Добровеличківський консервний завод полюс». Завод належить у Віктору Соловчуку та його синам Євгену та Леоніду, які у 2014 році балотувались до Верховної Ради від «Народного фронту» та «Батьківщини» відповідно.
     
    Начальник відділу Генпрокуратури не вказав майно та гроші у деклараціях