У Кропивницькому побратими і рідні вшанували пам’ять офіцера Володимира Степанка

  • 26 січ. 2018 15:36
  • 1545
    • Новина У Кропивницькому побратими і рідні вшанували пам’ять офіцера Володимира Степанка Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні вранці на Рівнянському кладовищі на Алеї слави біля могили Володимира Степанка зібрались його бойові товариші, дружина, однопартійці, друзі. Рівно три роки тому, напередодні свого дня народження, Володимир загинув під Дебальцевим.
     
     Усі присутні запалили свічки, а отець Ферапонт, священик Української автокефальної церкви, відслужив панахиду по загиблому.
     
    Геннадій Маламен, член партії ВО "Свобода", зазначив:
    - Коли почалася війна, Володимир не став ховатися за зірочками, а став у лави першим, прийнявши на груди усі складнощі цієї боротьби. Безумовно, він  є зразком для кожного з нас. Пам’ять про нього - не лише шанувати його подумки, а і наслідувати його чин і продовжувати його справу.
     
     
    Довідка: В часі Московсько-української війни з 5 серпня 2014-го — заступник командира батальйону, 42-й окремий мотопіхотний батальйон (57-а окрема мотопіхотна бригада).
     
    26 січня 2015-го загинув під час виконання бойового завдання під Дебальцевим — у бойову машину влучив протитанковий реактивний снаряд. Під час вибуху загинув також водій — солдат В'ячеслав Отрішко.
     
    Вдома залишилися дружина Олена Валентинівна та 20-річна донька Юлія. Похований на Алеї Слави Рівнянського кладовища Кропивницького.
     
    За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час Московсько-української війни нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (4.6.2015, посмертно)
     
     
    Нагадаємо: Нагадаємо: Звільнений з полону Роман Савков згадує в інтерв'ю кропивницьких спецпризначенців
     
     
    Олена Скочко