На Кіровоградщині очікуються складні погодні умови

  • 18 січ. 2018 11:06
  • 2369
    • Новина На Кіровоградщині очікуються складні погодні умови Ранкове місто. Кропивницький
    Будьте обережними під час перебування на вулиці у негоду!
     
    За інформацією обласного центру з гідрометеорології, внаслідок переміщення активного циклону з півдня 18 січня на території Кіровоградської області очікуються складні погодні умови: сильні опади у вигляді снігу, мокрого снігу, дощу, місцями дуже сильні опади, місцями налипання мокрого снігу, місцями ожеледь, місцями хуртовина, місцями снігові замети. На дорогах ожеледиця. Пориви вітру 15-20 м/с. Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області.
     
    Служба порятунку Кіровоградщини закликає: дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. Нагадуємо, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан автівки. Сильні пориви вітру, налипання мокрого снігу, ожеледиця можуть призвести до ускладнення руху транспорту на автошляхах, зокрема на мостах, естакадах, крутих спусках і підйомах. Тому водіям, щоб не ризикувати собою та іншими учасниками дорожнього руху, необхідно укомплектувати автомобілі зимовою гумою та набором відповідного сезонного інструменту, подбати про наявність у транспортному засобі запасного колеса, аптечки, аварійного знаку, троса, насоса і домкрата, а ще ліхтаря та зарядного пристрою для мобільного телефону, що працює від бортової напруги. 
     
    Шановні водії! Не ігноруйте попередження синоптиків і не вирушайте в дорогу за несприятливих погодних умов без особливої потреби. Якщо негода застала вас в дорозі, знизьте швидкість автомобіля, включіть фари (протитуманні або ближнє світло), не допускайте запотівання скла, тримайте безпечну дистанцію з машинами та уникайте різких маневрів на дорозі. Якщо видимість менше 2-х метрів, зупиніть авто на узбіччі, та при зупинці увімкніть аварійну світлову сигналізацію.
     
    Виходячи на вулицю, тепло одягайтесь, щоб уникнути переохолодження, та добирайте зручне взуття, оскільки при ожеледиці існує ризик посковзнутись і отримати травму. Зверніть увагу, що під час сильних поривів вітру часто виникає загроза пошкодження ліній електропередач, падіння дерев, рекламних щитів та металоконструкцій. Тому по можливості тримайтесь від них якомога далі. Також при сильному вітрі не наближайтесь до хитких напівзруйнованих будівель, тимчасових парканів та великих скляних вітрин. 
    Будьте уважними та обережними – бережіть себе!
     
    Нагадаємо: Кропивницькі рятувальники готові до безпечного Водохреща (перелік офіційних місць святкування)