Чи стане Кропивницький україномовним?

  • 18 січ. 2018 10:36
  • 1885
    • Новина Чи стане Кропивницький україномовним? Ранкове місто. Кропивницький
     
    17 січня в ході засідання комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради міста Кропивницького був одноголосно погоджений проект рішення міської ради щодо мовної політики в місті, підготований головою фракції ВО «Свобода» Сергієм Капітоновим. Про це повідомляє сайт Свобода Кропивницький.
     
    Як зазначає Сергій Капітонов, мова є основним ідентифікатором українця в навколишньому середовищі. І якщо всі українці засвідчують себе такими, то однозначно мають підтримати ініціативу.
     
    Нагадаємо, що автор проекту рішення пропонує рішенням міської ради встановити використання української мови обов'язковим в усіх царинах громадського обслуговування Кропивницького. Зокрема, якщо депутатський корпус підтримає означений проект, українською говоритимуть в організаціях комунальної власності, закладах громадського харчування, в громадському транспорті тощо.
     
    Крім того, необхідно на рівні місцевої влади встановити обов'язковим та першочерговим використання української мови в царині обслуговування. Серед іншого, Сергій Капітонов пропонує українізувати назви підприємств та установ, публічні оголошення та рекламну продукцію, вивіски, афіші та аудіорекламу.
     
    Нагадаємо: Як можна заставити владу працювати?