У Кропивницькому під час благодійного марафону зібрали понад сім тисяч гривен

  • 17 січ. 2018 18:15
  • 1014
    • Новина У Кропивницькому під час благодійного марафону зібрали понад сім тисяч гривен Ранкове місто. Кропивницький
     
    Нещодавно у Кропивницькому тривав місячний благодійний марафон, покликаний привернути увагу до збору коштів на лікування онкохворих діток, та збір іграшок до свят для ВІЛ–позитивних та онкохворих діток. Наразі захід завершився і організатори — КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», «Янгол життя» та «Депо–центр» — підбили підсумки. 
     
    — Мета марафону мала благодійну складову. Ми просили всіх небайдужих у новорічні та різдвяні свята відкрити свої серця для добра і допомогти коштами тим діткам, які ведуть боротьбу за життя, а також подарувати їм до свята іграшки. У день урочистого відкриття марафону, а це було 1 грудня, у день боротьби з ВІЛ/СНІДом, ми звернули увагу на толерантне ставлення до ВІЛ–позитивних діток. І як вияв підтримки теж попросили всіх охочих передати невеличкі подарунки діткам. У «Депо–центрі» діяв мішок Святого Миколая. Так уже в перший день старту марафону іграшок принесли настільки багато, що їх довелося перекладати для подальшого наповнення, — розповідає співорганізатор благодійного марафону, співзасновниця МБФ «Янгол життя» Вікторія Семененко.
     
     
    Протягом місяця діяла скринька для пожертвувань у «Депо–центрі». Крім того, в рамках марафону провели благодійний аукціон. Кожна майстриня–учасниця передала авторський виріб, який розігрували на аукціоні, а ті, що залишилися, організатори реалізовують через соціальну мережу «Фейсбук» на сторінці благодійного марафону.
    Загалом під час у «Депо–центрі» вдалося зібрати 7 136 гривень, які покладено на реквізити фонду «Янгол життя» для лікування онкохворих діток.
    До того ж небайдужі жителі міста принесли чимало м’яких іграшок, настільних ігор, канцелярського приладдя, розмальовок, навіть авторських прикрас. 
     
    — Я фінансово підтримала діток. У новорічні свята завжди віриться в диво. Тож я дуже надіюся, що це диво трапиться, — розповідає учасниця марафону Олександра.
    — Ці дітки заслуговують на щасливе дитинство. Однак вони зараз в лікарні… Замість того, щоб гратися і радіти життю, вони перебувають у палатах, отримують ін’єкції, таблетки, проходять обстеження… Я дуже співчуваю батькам цих діток і молюся, щоб все у них було добре. Ми із синами придбали іграшки і поклали їх до мішка Святого Миколая. Віримо, що вони хоча б трохи додадуть посмішок маленьким, сильним і мужнім борцям, — каже про свою участь жителька міста Інна.
    — На жаль, у нашому суспільстві існує дуже багато стереотипів. Один із них — це дискримінація ВІЛ–позитивних. Я не знаю, що повинно змінитися, щоб до них ставилися толерантно, з повагою. Ми підтримуємо ВІЛ–позитивних діток і напередодні свят принесли іграшки у мішок Святого Миколая. Сподіваємося, вони додадуть радості діткам, — каже Надія.
     
    — Про благодійний марафон я дізналася із соціальних мереж. До нього долучилися мої знайомі. Тож я оголосила про таку добру справу своїм колегам — вони відгукнулися. Протягом тижня ми назбирали іграшки і канцелярію. Навіть виділили кабінет, куди все складали. А потім з колегами привезли все це добро до мішка Святого Миколая. Ми знаємо, що вони підуть за призначенням! Нехай всі дітки будуть здорові, — розповідає Тетяна. 
     
     
    Всі подарунки днями буде передано для онкохворих діток у відділення гематології Кіровоградської обласної дитячої лікарні та діткам, яких торкнулася епідемія соціально–небезпечних хвороб, у дитячий центр Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». 
    Організатори дякують всім і кожному за спільну справу — за допомогу у порятунку дитячих життів! Попри те, що благодійний марафон завершився, збір коштів на лікування онкохворих дітей триває. Діти мріють бути щасливими. Врятуйте їм життя!
    Реквізити для допомоги пацієнтам гематологічного відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні:
     
    Рахунок БО «МБФ «Янгол життя»
    ПАТ КБ «Приватбанк», Р/рахунок 26006052917335 МФО 323583 ЄДРПОУ 40707580
    Номер картки Приватбанку для поповнення через Приват24: 5169 3305 0948 8034
    Номер картки Приватбанку для поповнення через термінали: 5169 3324 0383 8066
    ВАЖЛИВО! При перерахуванні допомоги конкретній дитині обов’язково вказуйте її прізвище в призначенні платежу: «Благодійна допомога для (ПІБ дитини), без ПДВ». Якщо такої можливості немає (наприклад, при перерахуванні через платіжні термінали), після відправлення платежу повідомте, будь ласка, про платіж по телефону або за допомогою смс.
    Контактні дані:  Наталя – (099) 038–17–50, Ольга — (098) 003–19–29, Вікторія – (099) 65–73–923 
     
    Вікторія Семененко   
     
    Нагадаємо: Командиру мінометної батареї потрібна кров четвертої групи