Ансамбль «Росинка» з Кропивницького переміг на фестивалі «Різдвяні канікули»

  • 17 січ. 2018 10:45
  • 2047
    • Новина Ансамбль «Росинка» з Кропивницького переміг на фестивалі «Різдвяні канікули» Ранкове місто. Кропивницький
     
    3 10 по 13 січня вихованці Народного художнього колективу України хореографічного ансамблю «Росинка» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості брали участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі для дітей та юнацтва «Різдвяні канікули», який проходив у Львові.
     
    Цьогоріч фестивалю виповнилося вже 27 років. До різдвяного Львова презентувати свої таланти завітали майже тисяча дітей з 15 областей України. Познайомитися з традиціями українського Різдва та представити культуру своєї країни на фестиваль приїхали і юні артисти з Польщі.
     
     
    Вихованці хореографічного ансамблю «Росинка» (художній керівник – Заслужений працівник культури України Галина Чайковська) виступили зі своїми яскравими та динамічними номерами у номінації «Народна хореографія та стилізація». Журі конкурсу, вражене оригінальністю постановок і хореографічною майстерністю юних кропивницьких артистів, нагородило колектив обласного ЦДЮТ дипломом лауреата І премії та кубком фестивалю. Окрім того, організатори запросили «Росинку» взяти участь у заключному Гала-концерті фестивалю, честь виступити на якому отримали кращі 15 колективів-учасників «Різдвяних канікул». 
     
     
    Перша перемога у новому році, екскурсії різдвяним містом, вечір одноактних балетів «Шехерезада» та «Кармен-сюїта»  у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької та неймовірна святкова атмосфера Львова – ці різдвяні канікули педагогам і вихованцям «Росинки» запам'ятаються надовго.
     
    Галина Богомаз-Кулик, фахівець зі зв'язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ
     
    Нагадаємо: Микола Цуканов презентував художньому музею картини місцевих художників (ФОТО)