У Кропивницькому вшанували пам'ять художника Леоніда Бондаря виставкою його творів (ФОТО)

  • 16 січ. 2018 16:15
  • 2240
    • Новина У Кропивницькому вшанували пам'ять художника Леоніда Бондаря виставкою його творів (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилась виставка картин "Настрій на полотні" Леоніда Івановича Бондаря. Експозиція присвячена 80-річчю з Дня народження художника.
     
     
    На виставці представлені 44 живописні роботи Леоніда Івановича, надані його родиною, та п'ять творів з фондового зібрання музею. Серед них пейзажі, натюрморти, картини історичного змісту, пов'язані з подіями Другої світової війни. Роботи, за визначенням автора, виконані у стилі експресивний емоціоналізм. Також в експозиції розміщено дві живописні роботи сина митця Антона Леонідовича Бондаря.
     
     
    На відкриття виставки завітали дружина Леоніда Івановича, митці Кропивницького, учні місцевих шкіл, журналісти та поціновувачі мистецтва.
     
    З розповіддю про життєвий та творчий шлях художника виступили учні Леоніда Бондаря.
     
    - Я знав Леоніда Івановича з дитинства, з 1963 року. Він був дуже м’якою, хоча й експресивною людиною. Будь-яка справа в його руках розвивалася дуже швидко. Він завжди захищав своїх вихованців і викладачів та підтримував усі творчі ініціативи. Я вважаю, Леонід Бондар - це божий дар для цього міста, адже він все життя присвятив живопису, - поділився спогадами заслужений художник України Андрій Надєждін.
     
    Також кропивничани переглянули презентацію світлин з життя митця. Виставка відкрита для відвідування до 10 лютого.
     
    Довідка. Леонід Іванович Бондар (1938 - 2013) - заслужений працівник культури України, член Національної спілки художників України, колишній директор Кіровоградської дитячої художньої школи імені Осьмьоркіна. Головним завданням в мистецтві художник вважав передачу настрою на полотні, свого враження від навколишньої дійсності. У 2017 році колектив художньо-меморіального комплексу музею Осьмьоркіна започаткував конкурс "Молодіжна палітра" імені Леоніда Бондаря.
     
     
    Наталя Нічишина
     
     
    Нагадаємо: Художній музей запрошує на флешмоб, виставки і майстер-класи