Кіровоградщина: Як можна заставити владу працювати?

  • 16 січ. 2018 14:34
  • 1171
    • Новина Кіровоградщина: Як можна заставити владу працювати? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Свободівець Павло Дейнеко домігся початку досудового слідства у справі про свавілля чиновників у Новгородці, що на Кіровоградщині.Про це повідомляє прес-служба Кропивницької обласної організації ВО "Свобода."
     
    12 січня 2018 року за скаргою керівника Новгородківської районної організації ВО "Свобода" Павла Дейнека суд зобов'язав поліцію внести до ЄРДР відомості за заявою свободівців щодо службової недбалости місцевих комунальників та селищного голови.
     
     
    Нагадаємо, нещодавно до місцевих свободівців звернулися мешканці райцентру і повідомили, що вже близько двох місяців комунальники відмовляються загортати ними ж викопану величезну яму в пішохідній зоні однієї з вулиць. Слідчо-оперативна група, викликана націоналістами на проблемне місце, встановила, що яма має завширшки 4,6 метри, завдовжки - 6,3 метри, глибина - 1,7 метри.
     
    Люди стверджували, що й селищний голова О. Сириця демонстративно бездіє впродовж кількох місяців. У спілкуванні з представниками громади стала відома причина, що спонукала селищного голову відмовити людям. Як повідомив правоохоронцям один із мешканців цієї вулиці, після того, як упродовж майже двох місяців комунальники не загортали яму, мешканка прилеглого будинку справедливо зреагувала на ситуацію та публічно розкритикувала роботу селищного голови. Після цього горе-начальник запропонував людям "власноруч закидати яму лопатою".
     
    Керівник місцевого осередку "Свободи" Павло Дейнеко звернувся з заявою про вчинення злочину до поліції. Однак 5 січня націоналісти отримали від поліції висновок - правоохоронці не вбачали необхідности вносити відомості до ЄРДР. Проте свободівці оскаржили висновок поліції в Новгородківському районному суді Кіровоградської области та домоглися початку досудового слідства за фактом службової недбалости чиновників.
     
    Завдяки тиску громади і свободівців яму таки засипали.
     
     
    Нагадаємо: Через байдужість селищного голови величезна яма загрожує безпеці жителів Новгородки