Кропивницькі водії продовжують сідати за кермо напідпитку попри посилення штрафів

  • 16 січ. 2018 12:08
  • 921
    • Новина Кропивницькі водії продовжують сідати за кермо напідпитку попри посилення штрафів Ранкове місто. Кропивницький
     
    За вихідні в місті сталося 6 ДТП, одна з яких – яскравий приклад зловживання алкоголем.
     
    13 січня, близько 3-ї години ранку, на вулиці В'ячеслава Чорновола водій Daewoo Lanos не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки – виїхав за межі проїжджої частини та зіткнувся з електроопорою.
     
    Під час спілкування з 26-річним керманичем патрульні помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння, це підтвердив і результат алкотестера – 1,85 проміле алкоголю в крові, що в 9 разів перевищує допустиму норму.
     
     
    Сам водій, на щастя, не постраждав.
    Патрульні склали на винуватця ДТП 2 адмінматеріали: за ч.1 ст. 130 (Керування авто у стані сп’яніння) КУпАП та ст.124 (Скоєння ДТП) КУпАП.
     
     
    Автомобіль довелося транспортувати за допомогою іншої машини.
     
     
    14 січня, близько 10-ї години, патрульні виявили рейсовий автомобіль СПВ «РУТА», який рухався вулицею Вокзальна з явними технічними несправностями. Пасажирів в салоні автомобіля в цей час не було.
     
    Під час спілкування з керманичем охоронці порядку помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Згодом це підтвердив і лікар під час медичного освідування в Кіровоградському обласному наркологічному диспансері.
     
    Інспектори склали на водія 2 адміністративних матеріали: за ч.2 ст. 121 (Керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має певні технічні несправності) КУпАП та ч. 1 ст. 130 (Керування авто у стані сп’яніння) КУпАП.
     
     
    Шановні громадяни! Будьте відповідальнішими, не сідайте за кермо напідпитку! Бережіть своє життя та життя інших учасників дорожнього руху!
     
    Нагадаємо: Стало відомо, хто розбирає на шматочки металеву огорожу на Набережній (ФОТО)