У госпіталі для ветеранів війни створюється зона адаптації для людей з інвалідністю

  • 12 січ. 2018 18:13
  • 1220
    • Новина У госпіталі для ветеранів війни створюється зона адаптації для людей з інвалідністю Ранкове місто. Кропивницький
     
    На базі обласного госпіталю для ветеранів війни буде створено сучасну зону адаптації для осіб з інвалідністю, про це повідомляє сайт Кіровоградської облдержадміністрації.
     
    Про це повідомив головний лікар Геннадій Сябренко. За його словами, з метою створення максимально комфортних умов для людей в інвалідних візках та їхньоъ подальшої реабілітації передбачається переобладнати деякі приміщення госпіталю.
     
    Зокрема, на 4-му поверсі лікарні заплановано обладнати тренувальну залу (зону адаптації), де пацієнтів вчитимуть самостійно готувати, відкривати двері, включати світло, сортувати одяг, прибирати, займатися іншими повсякденними справами, необхідними у самостійному житті. Приміщення буде забезпечено спеціальними меблями та устаткуванням.
     
    Крім того, на території лікувального закладу планують збудувати зовнішній критий майданчик із новими тренажерами та спортивним обладнанням, де люди з інвалідністю проходитимуть фізичну реабілітацію. Для них на 1-му поверсі госпіталю буде організовано роздягальню, душову та санвузол.
     
    Усі роботи зі створення зони адаптації для осіб з інвалідністю проводитимуться за фінансової підтримки іноземних інвесторів та коштів обласного бюджету.
     
    Нагадаємо: Як у госпіталі для ветеранів війни працює схема реабілітації військових (ФОТО)