У Кропивницькому розпочася конкурс з відбору адвокатів для соціально вразливих верств населення

  • 12 січ. 2018 14:05
  • 940
    • Новина У Кропивницькому розпочася конкурс з відбору адвокатів для соціально вразливих верств населення Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому розпочався другий етап конкурсу з відбору адвокатів для допомоги соціально вразливим верствам населення.
    Упродовж 11-12 січня на базі обласного управління юстиції буде проходити другий етап конкурсного відбору адвокатів, які залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги соціально незахищеним верствам населенням. Індивідуальні співбесіди з претендентами проводять члени комісії – представники суддівського корпусу, вищих навчальних закладів, адвокатської спільноти, центрів із надання безоплатної правової допомоги та обласної юстиції. 
     
    «У Кропивницькому в індивідуальних співбесідах братимуть участь 30 адвокатів. Після їхнього успішного проходження вони отримають змогу розпочати виконання своїх прямих обов’язків. Кошти за надання послуг правозахисники отримуватимуть від держави, згідно чинного законодавства. Варто відзначити також і про те, що оплата праці може підвищуватися, зважаючи на рівень складності справи та час роботи правозахисника. Завдяки цьому амбітні адвокати є мотивованими в тому, щоб допомагати у вирішенні складних життєвих ситуацій соціально вразливим верствам населення», – відзначив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.
     
    Цієї думки притримується й одна з учасниць співбесіди Олександра Калінка-Бондар: «Упродовж п’яти років я займаюся наданням правової допомоги, мабуть, найбільш незахищеним представникам суспільства – діткам, позбавлених батьківського піклування. Вважаю, що робота в системі з надання безоплатної вторинної допомоги допоможе одночасно реалізувати всі свої альтруїстичні наміри, а також забезпечити доступ кожного громадянина, незалежно від його соціального статусу чи віку, до справедливого правосуддя». 
     
    З метою забезпечення максимальної відкритості відбору на конкурсі можуть бути присутні журналісти, громадські активісти та всі інші зацікавлені особи. Під час індивідуальних співбесід члени комісії визначатимуть рівень комунікабельності, ділової активності та професійних навиків претендентів. Прізвища переможців будуть відомі 1 лютого 2018 року.
     
    Упродовж 11 і 12 січня в управлінні юстиції проходитиме важливий захід – другий етап конкурсного відбору адвокатів, які залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Загалом в індивідуальних співбесідах візьмуть участь 30 претендентів. Переможці конкурсу виконуватимуть надзвичайно важливу місію й допомагатимуть представникам соціально вразливих верств населення у вирішенні складних життєвих ситуацій. 
     
     
    Щиро бажаю успіхів усім правозахисникам, які братимуть участь у відборі. Маю сподівання, що їм вдасться продемонструвати якнайкращі результати й реалізувати всі свої наміри в підвищенні правосвідомості громадян. 
     
    До речі, індивідуальні співбесіди проходять абсолютно відкрито та прозоро. У цьому вже мали змогу пересвідчитися журналісти, які завітали на конкурс. За наявності відповідного бажання це можете зробити й ви, адже юстиція – відкрита для людей!
     
    ГТУЮ у Кіровоградській області