В святі різдвяні дні Православна Церква відзначає пам’ять Мучеників Віфлеємських

  • 12 січ. 2018 13:15
  • 1204
    • Новина В святі різдвяні дні Православна Церква відзначає пам’ять Мучеників Віфлеємських Ранкове місто. Кропивницький
    Мучеників 14 000 немовлят, Іродом у Вифлеємi вбитих.
    Пам’ять преподобного Лаврентія Чернігівського.
     
    11 січня, в святі різдвяні дні, Православна Церква відзначає пам’ять Мучеників Віфлеємських. Як свідчить Святе Євангеліє, цар Ірод після того, як дізнався від волхвів про народження Месії, від гніву в своїй непомірній ревності надав наказ вбивати всіх новонароджених немовлят міста Віфлеєм і його околиць.
     
     
    Від рук його воїнів було вбито багато невинних немовлят. Серед них мав би бути і піврічний Іоанн Предтеча, але з милості Божої він уникнув смерті серед тисяч убитих немовлят. Почувши про вбивства, праведна Єлисавета, взявши хлопчика, пішла в пустельні гори. Бачачи, що наближаються воїни, вона почала благати Бога про порятунок, і тоді гора розступилася, прийняла її разом з сином і приховала від переслідувачів.
     
    В цей день в нижній Свято-Різдва Христова церкві Соборного Благовіщенського храму була звершена Божественна літургія. Наприкінці богослужіння відбулося славлення Мученикам Віфлеємським і преподобному Лаврентію Чернігівському, пам’ять котрого теж відзначається цього дня.
     
     
    Пророцтва цього великого сповідника віри Христової середини XX століття про негаразди і розкол серед православних України повністю підтверджується новітньою історією. Слід зазначити, що нижній храм Різдва Христового має настінний розпис, де зображено життєвий шлях святого Іоанна Хрестителя, і також його чудесний порятунок в часи побиття немовлят Іродом.
     
     Ці трагічні євангельські події заснували особливу молитовну традицію. В цей день, більш ніж через дві тисячі років, до убитих віфлеємських дітей стали звертатися з молитвою про... інших убитих дітей! Правда, ці, нові жертви, гинуть вже не від рук професійних убивць, і не за наказом жорстоких правителів, а від рук лікарів, за бажанням власних батьків - тобто, в результаті абортів. І якщо раніше вже трапилася така біда, потрібно твердо знати: Церква відкрита для кожного з нас, і вона не осудить жодного, хто прийде до неї з щирим покаянням, ні мати, ні батька, котрий вільно чи мимоволі підштовхнув її до гріха. Також
    православні християни сьогодні моляться, щоб вагітні жінки, котрі вагаються зберегти свою зачату дитину, не робили аборт і укріпилися у вірі - що наш Господь Іісус Христос бачить і любить кожного, і мати, і її ще не народжене дитя, і обов'язково відкриє їм шлях до любові, щастя і до радості!
     
     
    Варто нагадати, що з благословення Блаженішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія дніпровським рухом "Право на життя" продовжується всеукраїнський збір підписів за заборону дітовбивства (абортів) в країні, за те, щоб кількість населення України не зменшувалася, а зростала.
    Христос Народився! Славімо Його!
     
     
     
    Нагадаємо: Як пройшов другий день Різдвяних свят у Благовіщенському храмі