У художньому музеї відкрилася виставка дитячих малюнків

  • 12 січ. 2018 12:09
  • 3899
    • Новина У художньому музеї відкрилася виставка дитячих малюнків Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у приміщенні обласного художнього музею пройшло відкриття виставки дитячих малюнків "Веселка зимових свят".
     
     
    На виставці представлені 23 картини шести вихованців студії образотворчого мистецтва «Сонячний пензлик». Тематика робіт - новорічні зимові свята, традиції та звичаї нашого народу.
     
    - Ми займаємося творчістю переважно в музеї. Навчання у студії проходить у вигляді майстер-класів. Учні є багаторазовими учасниками різноманітних виставок, мистецьких конкурсів та акцій. Для мене головне - навчити дітей мислити образно та втілювати свої ідеї у творчості. Адже виконавців багато, а композиторів мало, - розповіла викладач студії образотворчого мистецтва "Сонячний пензлик", старший викладач кафедри дизайну ПВНЗ Кропивницького інституту "УСЗ" Ірина Зантарія.
     
    За словами Ірини Зантарії, вікова категорія учасників виставки складає від 7 до 12 років. Картини виконані у різних техніках, переважно у змішаній, аквареллю та гуашшю.
     
    - Одна з моїх картин називається "Волхви". Мене надихнула на неї біблійна історія. Я використала яскраві фарби, бо саме так, на мою думку, були вдягнені волхви. А ще вони добрі і хороші, - поділилася 12-річна Марія Волошина.
     
    - Я займаюся малюванням вже більше двох років та мрію стати художницею. На картині "Блакитна краса" я намалювала казку про те, як павич іде по землі й своїми крилами утворює зиму, а люди милуються цією красою, - розповіла 10-річна Ілона Повалій.
     
     
    На відкритті виставки були присутні вихованці студії образотворчого мистецтва «Сонячний пензлик» разом з викладачкою, батьки учасників та відвідувачі музею.
     
     
    Наталя Нічишина
     
     
    Нагадаємо: Стали відомі лауреати літературної премії імені Маланюка