«Кіровоградтепло» планують забрати з оренди на баланс міста

  • 11 січ. 2018 13:50
  • 1169
    • Новина «Кіровоградтепло» планують забрати з оренди на баланс міста Ранкове місто. Кропивницький
     
    Управління власності та юридичне управління міської ради розпочнуть процес передачі ДП «Кіровоградтепло» на баланс міста, якщо підприємство не отримає номінацій газу за грудень до 15 січня. Про це під засідання спеціальної комісії ТЕБ і НС повідомив заступник міського голови Олександр Мосін.
    Газопостачальник в свою чергу також вимагає вирішення проблемного питання, інакше підприємство відключать від газопостачання.
     
     «Ми розуміємо серйозність відключення міста від тепла під час морозів, але якщо не буде роботи з боку «Кіровоградтепло», то ми будемо вимушені це зробити», - сказав голова правління ПАТ «Кіровоградгаз» Олесандр Гладкий. - У підприємства немає номінацій, тобто куплених об’ємів газу. Ця ситуація у «Кіровоградтепло» триває з жовтня місяця. По сьогодні компанія споживає газ який нею не оплачений. Всі ці борги лягають на плечі компанії «Кіровоградгаз» з коефіцієнтом 1,2. На сьогодні тільки по «Кіровоградтепло» за коефіцієнтом 2.0, яке ми виставлятимемо підприємству становитиме 90 мільйонів гривень. З цих сум постачальник газу сплачує податки. Колеги з «Кіровоградтепло» мають зрозуміти маштаб цих подій та знайти вихід з ситуації. 
     
    Постачальник газу під час засідання запропонував підприємству, або отримати номінацію, або відповідно до закону прийняти об’єми газу з коефіцієнтом 2.0 та з часом борги за цю суму виплатити частинами.
     
    Світлана Барвінок