Вулицями міста їздив водій з ознаками наркотичного сп’яніння

  • 11 січ. 2018 10:35
  • 994
    • Новина Вулицями міста їздив водій з ознаками наркотичного сп’яніння Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницькі патрульні зупинили авто за порушення ПДР та виявили у водія ознаки наркотичного сп’яніння, а при перевірці документів на транспортний засіб виявили у них ознаки підроблення. Про це на ФБ повідомляє Патрульна поліція Кропивницького.
     
     9 січня, близько 8:30, екіпаж патрульної поліції партулював територію. Рухаючись вулицею Яновського, правоохоронці помітили легковий автомобіль ВАЗ 21083, у якого не працював правий сигнал гальмування. Патрульні зупинили транспортний засіб, щоб вказати водієві на несправність.
     
    Проте під час спілкування із водієм патрульні помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння: поведінка чоловіка не відповідала ситуації, у нього були звужені зіниці, які не реагували на світло, під час спілкування у громадянина можна було помітити уповільнення мовлення.
     
    Водія було тимчасово відсторонено від керування транспортним засобом. Патрульні запропонували йому, у порядку, визначеному законом, пройти огляд на стан наркотичного сп’яніння у спеціалізованому закладі – обласному наркологічному диспансері. Проте чоловік у присутності двох свідків відмовився від медичного огляду.
     
    Це стало законною підставою для складання на водія протоколу про адміністративне правопорушення згідно частини 1 статті 130 КУпАП. Ця норма закону передбачає відповідальність особи за відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння, якщо ця особа керувала транспортним засобом та у неї якої були виявлені ознаки алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
     
    Із метою оформлення адміністративних матеріалів патрульні попросили водія пред’явити для перевірки документи. Як виявилося, у водія був відсутній поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Це передбачає відповідальність згідно статті 126 КУпАП. Правоохоронці винесли на водія відповідну постанову.
     
    До того ж під час перевірки реєстраційних документів на транспортний засіб по спеціалізованим базам даних патрульні виявили у них суттєві розбіжності: номерний знак авто значиться таким, що зданий у МРЕВ, наразі він числиться за іншим транспортним засобом. Це стало причиною вважати, що реєстраційний документ на авт має ознаки підроблення.
     
    Враховуючи ці обставини, на місце події невідкладно були викликані працівники слідчо-оперативної групи Кропивницького відділу поліції. Громадянин, у якого були виявлені документи із ознаками підроблення, був переданий слідчим для подальшого з’ясування усіх обставин справи.
     
    Нагадаємо: Риба з душком до свят. У кропивницькому супермаркеті продавали гнилу рибу (ФОТО)