Риба з душком до свят. У кропивницькому супермаркеті продавали гнилу рибу (ФОТО)

  • 10 січ. 2018 14:34
  • 3955
    • Новина Риба з душком до свят. У кропивницькому супермаркеті продавали гнилу рибу (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
                    
    Більшість супермаркетів протягом свят або акцій цілком успішно продають прострочений або не зовсім свіжий товар. У найбільшому супермаркеті міста, що знаходиться по вулиці Юрія Коваленка, нашим журналістам вдалося зафіксувати факт, як в акваріумі серед живої риби деяка плаває догори черевом, що за зовнішніми ознаками констатує її смерть. Ми негайно повідомили про побачене охоронцеві закладу, котрий стояв біля акваріума. Також звернення зареєстроване на гарячій лінії, і там пообіцяли негайно вжити заходів. 
     
    — Ваше звернення було зафіксоване. Ми вживемо заходів протягом кількох діб та повідомимо вам результати, — відповів працівник торговельного закладу. 
     
    Вже через кілька днів, побачивши фотографію у Фейсбук–спільноті «Кропивницький проти «свинства». Рух за чистоту та культуру», керівник спецінспекції Кропивницького Андрій Максюта особисто переконався, що дохла риба плаває в акваріумі. Тільки з моменту нашого звернення минуло кілька днів і риба вже була на дні з явними ознаками розпаду. 
     
    «Кілька днів тому журналісти публікували фото несвіжої риби в супермаркеті на вулиці Юрія Коваленка. Ось фото сьогодні. Риба вже розпадається. Чекають, мабуть, поки згниє. А це ж вітрина... Чи є в даному магазині адміністрація?! Про санітарні норми вони щось чули чи ні?!» — написав Максюта в соцмережах.  
     
    У своєму повідомленні він закликав Держпродспоживслужбу та Управління торгівлі міста відреагувати на цей випадок і покарати відповідальних за санітарний стан в магазині. 
     
    Одразу після звернення у Фейсбуці на повідомлення відреагував начальник Управління торгівлі Кропивницького Сергій Горбовський. Він сконтактував з керівництвом центрального офісу, і вони пообіцяли вжити заходів. 
    Також на інформацію у Фейсбуці відреагували і представники Держпродспоживслужби. За словами головної спеціалістки обласного відомства Галини Сабадаш, їхня служба вже вживає необхідних заходів у межах своєї компетенції. Спеціалістка зазначила, що таке поводження з живою рибою вкрай недопустиме та її споживання може загрожувати здоров’ю.
     
    — В такому середовищі може спокійно розмножуватись будь–яка мікрофлора, чи патогенна, чи умовно патогенна. Будь–який збудник, який туди потрапить, отримує ідеальні умови для розмноження. Це будь–яка кишкова інфекція, і сальмонельоз, і стафілокок. Під час споживання такого продукта харчове отруєння гарантоване майже стовідсотково, — каже Галина Сабадаш.
     
    Втім, хочеться дочекатися компетентного коментаря від керівництва закладу торгівлі, де стався прикрий інцидент. Відтак очікуємо продовження теми в наступному номері газети.
     
    Дмитро Семенюк 
     
     
    Нагадаємо: Дільничний офіцер поліції став рятівником для 34-річного чоловіка