На Кіровоградщині дільничний офіцер поліції став рятівником для 34-річного чоловіка

  • 9 січ. 2018 12:34
  • 1859
    • Новина На Кіровоградщині дільничний офіцер поліції став рятівником для 34-річного чоловіка Ранкове місто. Кропивницький
     
    Життя людини вдалося врятувати завдяки професійним діям і швидкій реакції дільничного Добровеличківського відділення поліції, який, за щасливим збігом обставин, опинився поряд та надав першу долікарську допомогу. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Кіровоградської області.
     
    Події відбувалися на території центральної частини Добровеличківка, що на Кіровоградщині. Серед перехожих нічим не привертав до себе уваги чоловік середнього віку. Однак вже за деякий час він гучно вигукнув, впав на землю і почав пручатися від судом.
    Доки ошелешені перехожі спостерігали за ситуацією, в кількох метрах від місця події якраз перебував керівник сектору превенції Добровеличківського відділення поліції Артем Мниха. Не втрачаючи ні секунди, поліцейський підбіг до потерпілого, спробував привести чоловіка до тями, а коли побачив, що той знаходиться в напівсвідомому стані і, очевидно, переживає епілептичний напад, правильно зорієнтувався в складній ситуації.
     
    Артем дістав із кишені куртки ключі, ними розтиснув чоловіку щелепи та вивільнив дихальні шляхи, чим і врятував його від асфіксії. У цей момент на допомогу поліцейському прийшов колега – працівник Добровеличківського районного відділу державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Гненний. Разом вони привели чоловіка до тями та дочекалися приїзду реанімаційної бригади швидкої медичної допомоги. Лише передавши врятованого громадянина лікарям, товариші по службі повернулися до виконання своїх обов’язків.
     
    Зі словами подяки за людяність і допомогу у порятунку життя до керівництва районного відділу поліції вже за кілька днів після пригоди звернувся особисто головний лікар лікарні швидкої допомоги Добровеличківської ЦРЛ Юрій Павленко. Так колеги скромного дільничного офіцера поліції Артема Мнихи дізналися про його хороший вчинок. Старший лейтенант поліції навіть не планував розповідати про це. Зізнається, що з досвіду йому вже доводилося надавати першу долікарську допомогу, тож алгоритм дій для нього абсолютно не новий.
    - У таких ситуаціях важливо починати "іяти" негайно. Кожна хвилина зволікання може коштувати комусь життя. Врешті, коли громадяни у складній ситуації бачать поряд людину у поліцейській формі – цілком покладаються на неї, тож підвести їх очікування і довіру жоден із нас не має права, – запевняє Артем Мниха.
     
    Про свого підлеглого і його вчинок із порятунку життя людини з неабиякою гордістю розповідає начальник Добровеличківського відділення поліції Юрій Яндульський:
    - Наш керівник сектору превенції справді один із досвідчених і старанних працівників. Вже протягом року він працює на цій посаді, до того трудився рядовим дільничним офіцером, заслужив авторитет і повагу серед місцевих жителів. Завжди старанний, наполегливий і уважний до людей – він лишається взірцем для своїх колег. Вміння і навички з надання першої долікарської допомоги, які стали йому у нагоді, старший лейтенант поліції Артем Мниха отримав на заняттях із професійної підготовки. Ми спеціально запрошували для проведення практичних занять медичних працівників. Ці навички, а також вміння у складній ситуації брати на себе відповідальність, очевидно, виявилися основною запорукою порятунку людини.
    Для самого ж поліцейського приємним моментом у цій історії стали щирі слова подяки від мами врятованого ним чоловіка.
    Пишається вчинком дільничного офіцера поліції і його дружина, яка працює вчителькою української мови та літератури в місцевій школі. Зізнається, вчинок Артема буде добрим прикладом для їх маленького сина.
     
    Нагадаємо: Як маленькі кропивничани Різдво з патрульними святкували (ФОТО)