Який бюджет у новоствореної Новоукраїнської територіальної громади на 2018 рік?

  • 9 січ. 2018 11:30
  • 1039
    • Новина Який бюджет у новоствореної Новоукраїнської територіальної громади на 2018 рік? Ранкове місто. Кропивницький
     
    124,5 мільйона гривень - сума прогнозованого на сьогодні бюджету Новоукраїнської ОТГ у 2018 році. 
    Із запланованої суми бюджету ОТГ 74,5 мільйона гривень  власних надходжень. Ця сума також буде прогнозовано збільшуватись  у зв’язку із ухваленням нормативної бази, що передбачає  сплату ПДФО до відповідного місцевого бюджету за місцезнаходженням (розташуванням) власних або орендованих приміщень (будівель) в різних районах міста, в яких працюють наймані працівники такого суб'єкта господарювання. За словами голови Новоукраїнської ОТГ Олександра Корінного, об’єднана громада також розраховує на трансфери із Державного і фонду Регіонального розвитку та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. 
          
     Ще одним джерелом наповнення бюджету Новоукраїнскої ОТГ має стати запуск цеху із переробки граніту у селі Мар'янопіль. Питання ґрунтовно опрацьоване у 2017 році: проект будівництва проходить останню фазу уточнення, є домовленість із інвестором про пайову участь ОТГ у будівництві. Позитивним моментом в залучені інвестора із Користиня  є реєстрація  на території Новоукраїнської ОТГ відокремленого підрозділу. В результаті громада отримує і робочі місця і додаткові надходження до місцевого бюджету. 
    Нагадаємо, минулого 2017 року попередній показник бюджету в Нрвоукраїнській ОТГ становив 105 мільйонів гривень, фактично за рік його збільшили до 124,5 мільйонів гривень.
     
    Валентина Остапчук
     
    Нагадаємо: Які товари експортує Кіровоградська область за кордон?