Кіровоградський обласний художній музей відсвяткував своє 25-річчя

  • 4 січ. 2018 15:45
  • 1831
    • Новина Кіровоградський обласний художній музей відсвяткував своє 25-річчя Ранкове місто. Кропивницький
     
    З нагоди 25-ї річниці з дня заснування КОХМ у приміщенні музею відбулися урочистості.
     
    На свято завітали працівники музею, митці, представників керівництва області та гості. З вітальним словом виступив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.
     
    - Шановне товариство, дозвольте привітати вас із 2018 роком як роком 25-річчя художнього музею. Саме 4 січня Микола Васильович Сухомлин поставив свій підпис під розпорядженням щодо його створення. І ось уже чверть століття музей об'єднує у своїх залах митців Кіровоградщини. Хай так буде і надалі, - Сергій Коваленко.
     
    - З набуттям Україною незалежності перед органами влади постало складне завдання, яке полягало у реформуванні не лише господарської системи, а й сфери культури. Однією із перших вийшла постанова про передання із державної власності в управління релігійних громад 173-х церковних установ. Наша картинна галерея на той час розміщувалася у Преображенському соборі, і треба було його звільнити. Так з’явився обласний художній музей. Сьогодні він відіграє виняткову роль у житті нашого міста. Окрім проведення виставок, наукових конференцій, круглих столів, популяризації молодих художників у музеї кипить культурна робота. І це заслуга високопрофесійного колективу музею, - зазначив голова Кіровоградської обласної ради у 2006-2010 рр. Микола Сухомлин.
     
    За словами директора музею Тетяни Ткаченко, річниця музею є першим заходом у циклі заходів, присвячених 25-річчю КОХМ.
     
    - Цей рік є ювілейним для нашого музею. У травні ми плануємо низку виставок, згодом будуть заходи до Дня художника. Ми вже активно готуємося до них спільно з Обласною спілкою художників України. День культури також пройде під знаком 25-річчя нашого закладу. Ми сподіваємося принести якомога більше користі для громади та митців, адже в цьому полягає наша місія, - розповіла Тетяна Ткаченко.
     
    У рамках заходу кропивничани переглянули презентацію історії музею. Також було представлено виставковий проект "Не згасне світ мистецького горіння". Закінчилося святкування фуршетом.
     
    Наталя Нічишина
     
    Кропивницька майстриня розпочала ткати карту Кіровоградської області