Виставка "Свято наближається" відкрилася у Західній галереї (ФОТО)

  • 3 січ. 2018 16:40
  • 1547
    • Новина Виставка «Свято наближається» відкрилася у Західній галереї (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у приміщенні Західної галереї відкрилась виставка художніх творів "Свято наближається".
     
    На ній представлені близько 40 картин та фотографій різних напрямків та стилів, об'єднаних святковим настроєм. Авторами робіт є семеро художників Кіровоградщини. Ініціатором виставки виступив один з її учасників, засновник галереї Ігор Попович.
     
     
    - Ігор Попович - ветеран АТО, він брав участь у звільненні Донецького аеропорту. Коли він повернувся із зони бойових дій, то сказав мені, що коли вже вижив у таких складних умовах, то хоче створити місце, що приносило б користь творчим людям. І от зараз Західна галерея є майданчиком для вільного спілкування художників. Сьогоднішня виставка відкрилася саме за ініціативи Ігоря Поповича, - розповів учасник виставки, заслужений художник України Андрій Надєждін.
     
    - Важливою частиною експозиції є інсталяція з фотографій на воєнну тематику, закріплених на маскувальній сітці. На жаль, наше сьогодення важко уявити без цих реалій. Інсталяція є нагадуванням про трагедію, що триває в нашій країні, - Ігор Попович.
     
    За словами учасників, у назві "Свято наближається" втілено мету виставки - відобразити вічне прагнення людини до дива.
     
    - Ми постійно перебуваємо у стані наближення свята, і ці роботи - тому підтвердження. Художники, які експонують тут свої твори, дуже різні. Але їх об'єднує одне - бажання творити мистецтво, яке у своїй суті і є святом душі. Рефреном виставки є картини із зображенням дітей. Діти є втіленням чогось світлого, такого, що повертає нас у часи, коли віра у диво була найсильнішою, - Андрій Надєждін.
     
     
     
    Наталка Нічишина
     
     
    Нагадаємо: Чорт і Солоха запалювали танцпол у дитсадку "Оленка" (ВІДЕО)