Соборний Благовіщенський храм молитовно зустрів Новий 2018 рік!

  • 2 січ. 2018 09:23
  • 1056
    • Новина Соборний Благовіщенський храм молитовно зустрів Новий 2018 рік! Ранкове місто. Кропивницький
     
       Здавна православні християни з вірою у серці та щирою молитвою звершували всяке починання, адже саме тоді Господь посилав своїм людям милості та щедре благословіння. Саме тому 31 грудня і 1 січня, дні на межі календарної зміни року, священнослужителі і віряни соборного Благовіщенського храму провели спільною церковною молитвою. В Неділю перед Різдвом Христовим були звершені рання і пізня Божественні літургії, по завершені котрих відбувся подячний молебень до Господа Бога за всі Його благодіяння в минулому році.
     
     
    В новорічну ніч настоятель, клірики і близько 20-ти вірян Благовіщенського храму приєдналися до загальноміської молитви в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці, де Божественну літургію звершував Високопреосвященніший Іоасаф митрополит Єлисаветградський і Новомиргородський у співслужінні духовенства обласного центру. Правлячий архієрей, священики та віруючі нашого міста зібралися разом помолитися за щасливий мирний прийдешній рік. А вже у понеділок, перший день 2018-го року, духовенство і громада Благовіщенського храму піднесли молитви в особливому молебні, щоб отримати Благословення Боже на цей новий рік.
     
    Також традиційно відбувся водосвятний молебень з акафістом мученику Воніфатію, пам’ять якого відзначається 1 січня, і котрому моляться від позбавлення алкогольної і наркотичної залежності. Після молебню настоятель протоієрей Євгеній Назаренко промовив проповідь до віруючих, а протоієрей Іоанн Верескун в цей час також звернувся з пастирським словом до людей-безхатченків, які кожного дня отримують гарячі обіди на території Благовіщенського храму, та окропив їх святою водою з благословенням і кращими побажаннями для них.