Кожен третій учасник АТО з числа безробітних – працевлаштований

  • 24 груд. 2017 11:09
  • 1292
    • Новина Кожен третій учасник АТО з числа безробітних – працевлаштований Ранкове місто. Кропивницький
     
    У своїй роботі з демобілізованими військовослужбовцями та учасниками АТО, які звертаються по допомогу в працевлаштуванні, фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості застосовують активні заходи сприяння зайнятості населення.
     
    «З метою сприяння адаптації демобілізованих військовослужбовців і учасників АТО до умов сучасного ринку праці використовується широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів та професійного досвіду зазначеної категорії громадян, – розповіла Тетяна Білоусова, директор міськрайонного центру зайнятості. – Це підбір роботи, у тому числі тимчасової, організація професійного навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації; надання організаційної, правової та фінансової підтримки безробітним, які виявили бажання започаткувати власний бізнес».
     
    Так, у січні-листопаді поточного року статус безробітного мали 404 особи з числа демобілізованих військовослужбовців і учасників АТО. За сприяння центру зайнятості 124 особи працевлаштовані, 7 осіб розпочали підприємницьку діяльність, 347 – отримали профорієнтаційні послуги. Крім того, безробітні брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, адже це сприяє покращенню в матеріальному плані, дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, відчувати себе потрібними іншим, активізувати свої прагнення до зміни соціального статусу та пошуку постійної зайнятості.
     
    Для підвищення власної конкурентоздатності на ринку праці 56 осіб проходили професійне навчання, з них 49 осіб вже мають роботу. Сьогодні вони успішно працюють, зокрема, електромонтерами з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварниками, машиністами холодильних установок та ін. За їхніми словами, для чоловіка головне – мати роботу та забезпечувати добробут власної родини.
     
    Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості 
     
    Нагадаємо: Державній службі зайнятості - 27 років