У кропивницькому презентували книгу, присвячену 100-річчю карного розшуку України

  • 23 груд. 2017 18:34
  • 2858
    • Новина У кропивницькому презентували книгу, присвячену 100-річчю карного розшуку України Ранкове місто. Кропивницький
     
    У відділі краєзнавства ОУНБ імені Чижевського відбулася презентація книги Веніаміна Янішевського "Наказано знешкодити".
     
    Веніамін Михайлович Янішевський понад 30 років працював у карному розшуку Кіровоградщини. Остання посада - полковник міліції. Письменницькою діяльністю захопився ще у 1965 році. Тоді була опублікована його перша стаття про завод Червона зірка. Згодом Янішевський узявся писати оповідання, сюжетом для яких стали історії з власного досвіду колишнього правоохоронця та його колег. Протягом 2013-2015 років вийшли три його книги: "Легенди карного розшуку Кіровоградщини", "Служба: дні і ночі", "Незабуті імена".
     
     
    Нова збірка оповідань Веніаміна Михайловича є продовженням попередніх книг. У збірці Наказано знешкодити вміщено близько 40 детективних оповідань про розкриття особливо резонансних правопорушень правоохоронцями Кіровоградщини. За словами автора, вона присвячена 100-річчю з дня створення карного розшуку в Україні.
     
     
    - У квітні 1919 року вийшла постанова про створення карного розшуку в Україні і, відповідно, в нашій області. Тобто у 2019 році буде сота річниця цієї події. Саме їй я вирішив присвятити свою книгу.
     
    За словами автора, найбільше йому запам'яталися історії бійців АТО.
     
    - Збірка складається з двох розділів: "Сучасні будні кіровоградської поліції" та "Незабутні імена кіровоградської міліції". Також у ній вміщені рецензії на попередні книги від різних людей. Під час написання оповідань я використував архіви та спогади людей, про яких йдеться у книзі. Найбільш вражаючими, на мою думку, є історії, записані зі слів хлопців, які побували в зоні АТО.
     
     
    На презентацію завітали колишні колеги полковника, друзі та зацікавлені містяни.
     
    Наталка Нічишина
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому триває благодійний марафон у підтримку онкохворих дітей Кіровоградщини