Судді Вищого адмінсуду вручено підозру після журналістського розслідування

  • 22 груд. 2017 17:02
  • 1083
    • Новина Судді Вищого адмінсуду вручено підозру після журналістського розслідування Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про підозру НАБУ повідомило суддю Олега Голяшкіна. Причина – декларування недостовіної інформації. Про це повідомляє bihus.info. Як раніше з'ясували журналісти програми "Наші гроші. Досудилися", суддя не задекларував дві квартири від матері, де він мешкав.
    За версією слідства, завідомо недостовірні відомості Олег Голяшкін вніс додекларацій за 2015 та 2016 роки.
     
    "Йдеться про об’єкти нерухомості (2 квартири у центрі Києва), власниками яких є члени родини підозрюваного і які мали бути відображені служителем Феміди в його щорічних деклараціях", – зазначає НАБУ.
     
    При обшуку ж в кабінеті і квартирах Олега Голяшкіна співробітники НАБУ знайшли 99 тисяч доларів, 5 тисяч євро та 430 фунтів стерлінгів. Як зазначено в постанові, походження 37-ми тисяч доларів Олег Голяшкін пояснити не зміг. Повідомив лише, що вони належать його матері, Вірі Голяшкіній, пише Слово і Діло.
     
    Раніше у “Наші гроші” розповідали, що суддя Олег Голяшкін судиться за службове житло. Тим часом у власності його сім’ї перебуває 5 квартир. З них дві квартири біля Печерської Лаври належать матері судді. Як з’ясували розслідувачі, суддя проживав у цих квартирах, але не декларував їх.
     
    Олег Голяшкін брав участь у конкурсі до нового Верховного Суду. На співбесіді суддя не зміг пояснити, за які кошти його мати могла придбати такі апартаменти.
     
    За матеріалами bihus.info.
     
    Нагадаємо: НАЗК перевірить декларації депутатів, митників та суддів