В Помічній відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО Олегу Стасію (ВІДЕО)

  • 18 груд. 2017 15:04
  • 4093
  •  
    Сьогодні в місті Помічна на будинку по вулиці Чорновола урочисто відкрили меморіальну дошку на будинку загиблого бійця Олега Стасія, який загинув на сході України 29 грудня 2016 року. 
     
     
    Долучилися до заходу керівництво міста, побратими бійця (ветерани АТО) та його близькі, волонтери та помічнянці. Біля дошки були розкладені особисті речі бійця: його посуд, фотографії та одяг. Відкрили дошку побратими героя, які були з ним в зоні бойових дій. Також під час дійства Олега Стасія вшанували хвилиною мовчання. 
     
    «Ініціатори встановлення цієї дошки - жінки ГО «Яворина», які відгукнулися на прохання матері бійця та допомогли зібрати кошти на її виготовлення. Кошти були зібрані серед місцевих мешканців. Ми дали клич, і люди допомогли зібрати кошти», - розповів голова районної організації ВО «Свобода» Юрій Безпалько. 
     
    Активіст повідомив, що вартість виготовлення цієї дошки становить близько 500 гривень. 
    За інформацією Помічнянської міської ради, загинув Олег Стасій в зоні проведення АТО 29 грудня 2016 року. Першого січня відбулась панахида на центральній площі Помічної. Проститись з військовослужбовцем прийшли близько півтисячі містян: працівники школи, де вчився Стасій, чиновники, військовослужбовці. Під час хвилини мовчання присутні на панахиді ставали на коліна. Поховали Олега на міському цвинтарі. 
     
     
    Також зазначимо, що офіційною причиною смерті майже рік тому було названо «самогубство», але як стало відомо «Первой городской» з власних джерел, військовими було проведено додаткове розслідування та з часом цю інформацію було спростовано. 
    Про це читайте в майбутніх матеріалах «Первой городской».
     
    Світлана Барвінок
    Фото та відео Надії Семенюк