У селищі Новому відсвяткували сорокаріччя

  • 18 груд. 2017 14:50
  • 1193
    • Новина У селищі Новому відсвяткували сорокаріччя Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулої суботи, 16 грудня, мешканці селища Нового, що є одним з мікрорайонів міста Кропивницького, відзначили його та Новенської селищної ради сорокаріччя.  
     
    Урочистий захід з такої поважної нагоди пройшов в одному з приміщень школи естетичного виховання «В гостях у казки», де зібралися новенці та запрошені на врочисте дійство їхні гості. І серед них, зокрема, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, народний депутат України Станіслав Березкін, колишній перший заступник міського голови Василь Дзядух, депутат міської ради Кропивницького від селища Нового Валентина Яремчук, голова обкому профспілки працівників держустанов Віктор Федотов. 
    Ведуча святкової зустрічі розповіла про історію селища Нового та її ради. А почалася вона з того, що 1977 року Кіровоградська обласна рада прийняла рішення «Про включення в смугу села Нового Кіровоградського району населеного пункту чавуноливарного заводу та віднесення села Нового до категорій селищ міського типу». 
     
     
     
    Одна з візитівок селища Нового – розвинена система позашкільної мистецької освіти. Тож перед новенцями та їхніми гостями з концертними номерами виступили вихованці та викладачі народного художнього колективу України театру танцю «В гостях у казки», дитячої школи мистецтв і центру дитячої та юнацької творчості «Центр – Юність». А також вокальний гурт «Джерельце» з місцевої школи № 10. 
     
    Новенський селищний голова Сергій Денисенко привітав земляків з подвійним ювілеєм і вручив декільком з них грамоти Новенської селищної ради та її виконавчого комітету.
     
    – Мені дуже приємно перебувати разом з вами на цьому святі, – сказав, вітаючи новенців із сорокаріччям селища та місцевої ради, Андрій Райкович. – Варто сказати, що немає такого засідання міської ради чи її виконавчого комітету, на яких не йшлося б про питання, що стосуються селища Нового.
     
    А це й забезпечення якісного водопостачання, і теплозабезпечення, і розвиток економіки, і забезпечення новенців безперебійним транспортним сполученням з іншими мікрорайонами Кропивницького завдяки автобусам великої місткості міського комунального підприємства «Електротранс», які віднедавна обслуговують пасажирів на маршруті № 274, як і на інших міських маршрутах громадського транспорту… 
     
    Андрій Райкович за внесок у розвиток селища Нового та з нагоди сорокаріччя селища та його ради вручив колективу Новенської селищної ради Грамоту міської ради міста Кропивницького та її виконкому, яку отримав голова Новенської селищної ради Сергій Денисенко. Міський голова також вручив грамоти, подяки й цінний подарунок іще декільком новенцям, Сергієві Денисенку та секретареві Новенської селищної ради Ірині Огаль – подяки обласної ради, а керуючому справами виконкому селищної ради Олені Шаповал – подяку обласної ради.
     
    Не оминули своєю увагою активних новенців і Станіслав Березкін та Василь Дзядух, які до привітань долучили й подарунки, та Валентина Яремчук і Віктор Федотов, які вручили грамоти завбудинками, головам квартальних комітетів та працівникам селищної ради. А наприкінці відзначення сорокаріччя селища Нового та Новенської селищної ради про місцевих видатних людей розповіла почесний громадянин селища Нового Віра Махоріна. Після чого усі присутні на святі сфотографувулися на добру згадку. 
     
    Юрій Сергійчук
    Фото із сату «Акулаmedia»