Кропивницький: усе спортивне життя як на долоні

  • 17 груд. 2017 09:09
  • 1133
    • Новина Кропивницький: усе спортивне життя як на долоні Ранкове місто. Кропивницький
        
    Будь–яка спортивна подія міста Кропивницького тепер відображатиметься на інтерактивній мапі, яку презентували журналістам минулого тижня в Кіровоградському Прес–клубі. Це новий для нашої області проект, який реалізували громадські активісти — спортсмен, журналіст, директор спортивної школи №3 Євген Савранський та доцент кафедри видавничої справи та редагування Центральноукраїнського педуніверситету імені Винниченка Ірина Ткаченко. 
     
    — Нарешті вдалося реалізувати ідею, яку я виношував багато років, — каже Євген Савранський. — Ми прагнули створити своєрідний путівник і зібрати на одній мапі всі спортивні школи, секції, взагалі місця, де можна займатися спортом, фізичною культурою та активним відпочинком. Щоб люди, незалежно від місця проживання, могли в один клік отримати вичерпну інформацію. Для цього треба було зібрати й опрацювати величезну базу даних — близько 300 об’єктів. Тепер усі вони містяться на інтерактивній карті. 
     
    Підтримали проект провідні Інтернет–ресурси Кропивницького, в тому числі сайт «Утренний город». Вони розмістили на своїх сайтах банери та інформацію про спортивну мапу. Доступ до неї мають усі, хто користується Інтернетом. Скористатися спортивним навігатором дуже просто: обираєш потрібний об’єкт, натискаєш на клавішу пошуку й отримуєш повну інформацію про заклад чи захід, який тебе цікавить.   
     
        
    Підтримало ідею громадських активістів обласне відділення Національного олімпійського комітету. Є надія, що проект «Спортивна мапа Кропивницького» незабаром презентують у столиці. Відтак після того, як його представлять на звітній конференції НОК, він зможе вийти на новий — всеукраїнський рівень.  
     
    І ще цікава деталь. Презентували спортивну мапу Кропивницького восьмого грудня — в день, коли її автору виповнилося 35 років. На мій погляд, дуже символічний збіг. Вітаємо Євгена та бажаємо його дітищу довгого й цікавого життя!
     
    Людмила Макей
    Нагадаємо: Як працює спортивна мапа міста (ВІДЕО)