На Кіровоградщині за сприяння служби зайнятості півтисячі учасників АТО знайшли роботу

  • 13 груд. 2017 17:07
  • 1142
    • Новина На Кіровоградщині за сприяння служби зайнятості півтисячі учасників АТО знайшли роботу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Демобілізовані військовослужбовці потребують особливої уваги зі сторони суспільства, адже повертаючись до мирного життя, вони стикаються з багатьма життєвими проблемами, у т.ч. пов’язаними з працевлаштуванням. про це повідомляє відділ організації сприяння працевлаштуванню обласного центру зайнятості.
     
    Питання адаптації учасників АТО на ринку праці – одне з першочергових у роботі служби зайнятості.
    Саме з цією метою в центрах зайнятості громадянам зазначеної категорії населення надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, інтересів, професійного досвіду тощо.
     
    З початку проведення антитерористичної операції 2 261 безробітний з числа демобілізованих військовослужбовців із зони АТО скористався послугами центрів зайнятості Кіровоградської області. 
     
    Упродовж 2017 року статус безробітного мали 2 090 осіб зазначеної категорії громадян. Загальна чисельність працевлаштованих – 582, з них 486 – за сприяння служби зайнятості. Зокрема, 21 особі виплачена допомога по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Крім того, 146 осіб узяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру; 171 особа проходила професійне навчання, а профорієнтаційні послуги отримали 2110 осіб.
     
    Нагадаємо: Як кропивницький атовець з інвалідністю став успішним