Сергій Ларін: Україна потрапила до...поганої компанії

  • 11 груд. 2017 19:08
  • 1283
    • Новина Сергій Ларін: Україна потрапила до...поганої компанії Ранкове місто. Кропивницький

     

    Те, про що довго і неодноразово попереджав ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК, тепер офіційно підтверджено Всесвітнім економічним форумом. За даними його дослідження за 2016-2017 роки виявилося, що в Україні організована злочинність – одна з найвищих в світі, – розповідає голова регіональної організації партії ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК в Кіровоградській області.

    За витратами бізнесу на рекет та здирництво з боку організованих злочинних груп Україна ділить «почесне» місце з Угандою і Тринідадом. А Зімбабве, Камерун, Гана, Камбоджа та інші наші сусіди по різних рейтингах рівня життя в світі на цей раз виявилися більш безпечними, ніж демократичний «щит Європи».

    Організовані злочинні угруповання в Україні за останні роки остаточно зрослися з силовими органами. Влада їх використовує, і це не секрет, в боротьбі з політичними опонентами і для збагачення «своїх людей». А організовані злочинні угруповання накопичують капітал рейдерськими захопленнями і віджиманням бізнесу. Так і живуть. І як в такій ситуації назвати нашу країну переможної гідності?

    Україна зайняла, за даними Всесвітнього економічного форуму, 113-е місце з 137 країн у рейтингу країн з найвищим рівнем впливу організованої злочинності на бізнес. Росія – 86-е.

    Країнам традиційно виставлялися бали від 1 до 7. Україна отримала за сукупністю всіх складових, які вивчали фахівці, оцінку 3,9.

    Здавалося б, ну де там Всесвітній економічний форум, а де Кіровоградська область... Але варто згадати хоча б рейдерські захоплення сільськогосподарських підприємств в Бережинці Кіровоградського району, попередні спроби таких атак в селах Чарівне Бобринецького району, в Бузникуватому і Доброму на Вільшанщині. А тим часом практично завжди «дякувати» за ці потрясіння потрібно Міністерству юстиції, у відомстві якого знаходяться все реєстри прав власності.

     – І як тут не зробити висновок про те, що головне досягнення цієї влади до четвертої річниці Майдану – це те, що ще не всі громадяни України звідси виїхали! – підводить підсумок Сергій Ларін.

    Прес-служба ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Кіровоградській області.