Центр зайнятості пропонує безробітнім вивчитися на тракториста

  • 10 груд. 2017 12:17
  • 3631
    • Новина Центр зайнятості пропонує безробітнім вивчитися на тракториста Ранкове місто. Кропивницький
     
    Безробітні Кіровоградщини можуть здобути найактуальнішу для сільської місцевості професію. Безробітні, які перебувають на обліку в центрах зайнятості області, мають можливість здобути у ОНКК «Аграрник» професію тракториста-машиніста.
     
    Безробітні, які перебувають на обліку в центрах зайнятості області, мають можливість здобути у ОНКК «Аграрник» професію тракториста-машиніста.
    Однією з найбільш дієвих форм допомоги тим, хто втратив роботу, або вперше шукає її є професійне навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Адже, здобувши професію, що потрібна на ринку праці, громадянин має змогу працевлаштуватися.
     
    Перелічити усі обов’язки тракториста нелегко, оскільки для нього є робота протягом усього року: поєднуючись з іншими сільськогосподарськими машинами і знаряддями, трактор щоразу перетворюється: з плугом він орач, з причепом – транспортний засіб, з комбайном – збиральна машина. Трактор сіє, вносить добрива, жне, викачує воду, прокладає траншеї, корчує дерева, обслуговує ферми і бере безпосередню участь у збиранні різних сільськогосподарських культур. У період посівної та збиральної кампаній робочий день тракториста ненормований.
     
    Професія «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» є провідною у сільському господарстві Кіровоградщини, тому вимоги до якості навчання, які ставлять перед студентами майстри та викладачі, – високі. Основними формами організації навчання є теоретичні, практичні, комбіновані заняття і виробниче навчання.
     
     
    Індивідуальне навчання учнів водінню тракторів, комбайнів, тракторних агрегатів проводиться кожного тижня, планомірно, за графіком на спеціально обладнаній площадці — полігоні, з дотриманням правил безпеки праці. Правила дорожнього руху і основи керування трактором та комбайном, сільськогосподарськими машинами студенти вивчають не лише у спеціально обладнаному класі, а і в процесі індивідуальних занять по водінню трактора під керівництвом майстра виробничого навчання.
     
    Таким чином, для бажаючих отримати професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, за сприяння обласного центру зайнятості з 18 грудня поточного року, на базі ОНКК «Аграрник», розпочинається професійне навчання групи безробітних за зазначеною професією. Термін навчання – 7 місяців. 
     
    Умови направлення на навчання: 
     
    повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    повноліття (не менше 18 років);
    медична довідка з допуском до професії.
    Якщо вас зацікавила професія «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до центрів зайнятості.
     
    Нагадаємо: Як кропивницький атовець з інвалідністю став успішним