Олександр Чорноіваненко: "Саме з місцевих органів самоврядування і починається держава"

  • 7 груд. 2017 13:47
  • 1389
    • Новина Олександр Чорноіваненко: «Саме з місцевих органів самоврядування і починається держава» Ранкове місто. Кропивницький
     
    До Дня місцевого самоврядування керівництво області привітало депутатів сільських, міських, районних та обласної рад, а також працівників органів місцевого самоврядування.
     
    Урочистий захід проходив у приміщенні академічного музично-драматичного театру ім.М.Л. Кропивницького. Гостей у холі зустрічав оркестр театру, який зачарував усіх присутніх гарною музикою.
     
     
    До Кропивницького були запрошені депутати та працівники органів місцевого самоврядування з усієї області. Олександр Чорноіваненко, голова Кіровоградської обласної ради, привітав усіх присутніх зі святом, подякував їм з співпрацю, а також відзначив, що децентралізація має велике значення для розвитку країни і цей процес треба пришвидшати. Олександр Анатолійович наголосив: 
    "Саме з місцевих органів самоврядування і починається держава".
     
     
    А Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської облдержадміністрації, пожартував, що ті депутати, які сьогодні не отримали подарунків, отримають їх на день святого Миколая.
     
     
    Після нагороджень грамотами і відзнаками, а також цінними подарунками розпочався святковий концерт за участі співаків і танцорів.
     
     
    Довідка:
     
    Магдебурзьке право – міське право, що виникло в XIII ст. в Німеччині. Воно передбачало звільнення міста від управління, судової та адміністративної влади місцевих феодалів-власників міст і створення міського самоврядування. Воно закріплювало право міських станів — купців, міщан, ремісників, встановлювало порядок обрання і функції органів самоврядування, регулювало торгівлю, опіку, успадкування, визначало покарання за окремі види злочинів. Назва права походить від саксонського міста Магдебург, хартія якого на самоврядування була зразком для одержання привілеїв такого роду. Найдавнішою серед магдебурзьких актів була грамота архієпископа Віхмана 1188 року.
    Першим містами України, які одержали Магдебурзьке право, були Сянок — 1339 року, Львів — 1356-го, Кам'янець-Подільський 1374-го, Луцьк 1432-го. 
     
     
     
    Олена Скочко
     
    Нагадаємо: Бійців з Кіровоградщини нагородили відзнаками області, міста, церкви та волонтерів (ФОТО)