У Кропивницькому пройшли одразу два турніри з дзюдо

  • 6 груд. 2017 13:32
  • 1578
    • Новина У Кропивницькому пройшли одразу два турніри з дзюдо Ранкове місто. Кропивницький
     
    Одразу два турніри з дзюдо 2 грудня провели у Кропивницькому, які зібрали понад 200 учасників. Про це повідомляє сайт Дзюдо-Центр
     
    У спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву №2 вперше в історії дзюдо нашого обласного центру відбувся Відкритий командний чемпіонат міста Кропивницький за нагороди якого боролися юнаки 2005-2006 років народження. Після його завершення юнаки 2007 та 2008 років народження боролися на відкритій першості обласної комплексної ДЮСШ «Ніка».
    Окрім спортсменів Кіровоградщини до Кропивницького приїхали представники Черкаської, Полтавської та Запорізької областей.
     
    На відкритті змагань учасників привітав секретар міської ради Андрій Табалов, начальник відділу фізичної культури та спорту міської ради Сергій Колодяжний, Президент міської федерації дзюдо Артем Ільєнко.
     
     
     
    У командному турнірі кожна збірна була представлена сімома дзюдоїстами у різних вагових категоріях. Перемагала команда, яка отримувала не менше чотирьох звитяг. Загалом у змаганнях «стінка на стінку» заявилися дев’ять збірних, спортсмени з Кременчука, Запоріжжя, Черкащини, яка була представлена двома командами. З нашої області були борці з Олександрівки, Голованівська, а Світловодськ із Олександрією виставили спільну команду. Ще дві збірні заявила обласна комплексна ДЮСШ «Ніка», сформована з кропивничан і борців із Смоліно.
     
    Впевнено у дебютних змаганнях відборолися вихованці першої команди «Ніки», які за явної переваги дійшли до фіналу, а у боротьбі за головні трофеї перемогли черкащани – 5:2. Бронзовими призерами стали дзюдоїсти другої команди «Ніки» та об’єднана збірна Світловодська – Олександрії.
     
     
    Як розповів голова кропивницької міської організації дзюдо Артем Ільєнко, даний турнір він разом із колегами по федерації планує зробити традиційним та прагне активно популяризувати дзюдо в нашому місті. За словами старшого тренера області з дзюдо Сергія Нечмоні, для першого разу зібралася достатня кількість збірних. Командний чемпіонат планується внести до всеукраїнського календаря змагань Федерації дзюдо.
     
     
    Відкритий командний чемпіонат м. Кропивницький
    І – ОК ДЮСШ «Ніка» -1 (Кропивницький)
    ІІ – Черкаси – 1
    ІІІ - ОК ДЮСШ «Ніка» -2 (Кропивницький)
    ІІІ – Світловодськ – Олександрія 
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому пройшло свято для спортсменів з інвалідністю