Митрофаненко і Ратушняк закликають кропивничан на акцію під міською радою (ФОТО)

  • 25 лист. 2017 18:10
  • 1839
    • Новина Митрофаненко і Ратушняк закликають кропивничан на акцію під міською радою (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький


    На Фортечних валах після вшанування пам'яті жертв Голодомору місцевий історик Юрій Митрофаненко і викладач педуніверситету Олександр Ратушняк звернулись до присутніх із проханням підписатись під зверненням до місцевих депутатів Кіровоградської міської ради проголосувати за перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку.

    Під час промови пана Юрія організатори, наче навмисно, виключили мікрофон, але це не завадило місцевому історику розповісти громаді про те, хто такий Кіров.

    Як відомо, у серпні 1932 року Сергій Миронович Кіров прийняв закон про п'ять колосків, по якому більшовицька влада мала право засилати до Сибіру на 8-10 років навіть багатодітних матерів, які, рятуючи життя своїх дітей, мусили йти вночі на поле і збирати колоски.
    Отже наше місто і наша рада не може носити ім'я одного з лідерів комуністичної влади і одного з виконавців Голодомору на Вкраїні.


    Тож Олександр Ратушняк і Юрій Митрофаненко закликали небайдужих кропивничан долучитися до акції під час сесії міської ради у понеділок, 27 листопада, о 10 ранку з вимогою до депкорпусу перейменувати міську раду на Кропивницьку за прикладом Дніпровської ради, яка вже давно перейменувалася.

    Багато свідомих містян поставили свої підписи під даним зверненням.

     

     

    Нагадаємо: Свобода вимагає притягнути до відповідальності комуністів, які вийшли на парад 7 листопада

    Олена Скочко