Чому безкарними лишаються далекобійники, що смітять на виїзді з міста?

  • 25 лист. 2017 12:12
  • 1896
    • Новина Чому безкарними лишаються далекобійники, що смітять на виїзді з міста? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Устелені сміттям лісосмуги біля підприємства «Креатив». Водії, які відстоюються на трасі через дорогу, перетворили узбіччя на сміттєзвалище. Купи сміття легко помітити, проїжджаючи повз у громадському транспорті. Якщо пройтися ближче, то можна розгледіти, що викидають пакети, в яких натоптані пластикові ємності з–під готової їжі, валяються біля дерев стаканчики від кави, пляшки від води, пляшки з сечею, а також екскременти та туалетний папір у комплекті до них.
     
    Майже всі узбіччя на виїзді з Кропивницького чистими назвати важко, але на цій ділянці сміття сконцентровано чимало. Після виїзду на це місце наші журналісти були просто шоковані та звернулися за коментарем до спецінспекції.
     
    Начальник управління Андрій Максюта запевнив, що з цим явищем активно борються, але без поліції руки спецінспекції зв’язані:
     
    — За такі дії передбачена адміністративна відповідальність — штрафи. Ми працюємо і частенько виписуємо їх за вказаним місцем (територія біля «Креативу») та під мостом на Ковалівці (місце відстою вантажівок), але без поліції там робити нічого. Коли на місце приходить інспектор і водій відмовляться повідомити своє прізвище, протокол скласти неможливо. Встановити прізвище особи має повноваження тільки поліція. Ми записуємо номер автомобіля порушника, робимо запит до реєстраційної служби. Через певний час нам приходить відповідь, що ця машина зареєстрована, наприклад, на громадянина з Вінниці. Відповідно, мені потрібно вирушати до Вінниці та складати адміністративний протокол на цю людину за порушення правил благоустрою вже там. Тобто складати протокол за ці правопорушення, які він скоїв у Кропивницькому тиждень або два тому.
     
     
    Як він зазначив, підприємство, неподалік якого здійснюються правопорушення, можна притягнути до відповідальності у разі, якщо прилегла територія знаходиться в межах 15 метрів від підприємства. На жаль, лісосмуга, куди викидають сміття, знаходиться далі. Відповідальність за порядок лягає на плечі комунальників, проте прибирання території вистачає ненадовго. «Свині» спішать навести свої порядки.
     
    Щодо відповідальності, то  фізичні особи до покарання притягаються за ст. 152 КУПАП. Санкцією статті передбачено покарання від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів (від 340 до 1360 гривень).
     
    Нагадаємо: Хто розвів антисанітарію біля Креативу? (ВІДЕО)
                        Спецінспекція штрафує кропивницькі підприємства за відкриті люки