При прощанні з ветераном УПА громада виконала пісню "Червона калина" (ВІДЕО, ФОТО)

  • 23 лист. 2017 18:13
  • 3279
  •  
    Сьогодні у Кропивницькому громада попрощалася з нескореним борцем, зв’язковим повстанської армії Семеном Климовичем Сорокою. Прощальна панахида проходила у храмі св. Володимира Української автокефальної православної церкви. 
     
     
    Провести ветерана в останній путь прийшли громадські діячі і активісти, мер міста Андрій Райкович, члени "Бойового братства", "Соколу", націоналісти, друзі та родичі покійного. Містяни несли квіти і вінки, на яких були такі надписи: "Нескореному бійцю за майбутнє України",  "Назавжди в строю".
     
     
    Перед присутніми виступили Сергій Запорожан, голова обласної спілки письменників Василь Бондар, товариш покійного Віктор Трішин, голова Кропивницького міського товариства політв'язнів та репресованих Віктор Полтавець. 
     
     
     
    Серед інших, до слова був запрошений депутат міської ради Кропивницького від ВО «Свобода», очільник обласного осередку ВГО «Сокіл» Геннадій Маламен. Він розповів присутнім про цінність уроків Семена Сороки для молодого покоління.
     
     
    - Він нас навчав, як власних онуків. Ми завжди знали, що наскільки він щирий у своїй привітності, настільки він рішучий щодо ворогів найціннішого. А найцінніше, як він вчив, - це Бог, Україна і родина, обов’язково саме в такому порядку. Він завжди був нашим натхненником, стояв попереду. Сьогодні Семен Сорока посяде своє місце в пантеоні Героїв України. Він згорів для того, щоб не згасли ми, - наголосив у своїй промові Геннадій Маламен.
     
    І саме в цей момент дуже символічно здійнявся вітер, котрий зірвав з флагштоку червоно-чорний прапор і накрив ним обличчя незламного борця за волю України. Саме з упівським прапором Семен Климович завжди брав участь у маршах і акціях, саме з ним йшов на чолі колони, високо тримаючи червоно-чорне знамено у руках. 
     
     
    Тож вкривши вояка прапорами УПА і державним, кропивничани провели дядька Сороку в останню дорогу на його батьківщину, на Рівненщину.
     
     
    Після урочистих промов усі присутні виконали пісню "Ой, у лузі червона калина похилилася..." 
     
     
    Олена Скочко
     
    Нагадаємо: З воїном УПА Семеном Сорокою прийшли попрощатися кілька сотень кропивничан (ФОТО)