Прокуратура зобов’язала орендаря повернути державі землі вартістю бльше мільйону

  • 21 лист. 2017 15:36
  • 945
    • Новина Прокуратура зобов’язала орендаря повернути державі землі вартістю бльше мільйону Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    З огляду на аграрну специфіку регіону органи прокуратури Кіровоградщини приділяють значну увагу законності використання земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.
     
    Так, органи прокуратури в судовому порядку зобов’язали фізичну особу повернути до державної власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 38 га вартістю 1,2 млн грн. 
     
    Зазначені землі було надано в довгострокову оренду фізичній особі для створення та ведення фермерського господарства. Проте прокуратурою встановлено, що громадянин не мав наміру його вести та створювати відповідну юридичну особу, а отримав в оренду землю для надання її в користування сільськогосподарському підприємству. 
    Фактично вказана особа діяла на користь підприємства з метою уникнення останнім процедури публічних торгів, оскільки юридичні особи позбавлені права отримувати земельні ділянки в пільговому порядку. 
     
    Реалізуючи свої представницькі повноваження Знам’янська місцева прокуратура звернулася до суду з позовними вимогами про визнання недійсними наказів ГУ Держгеокадастру в області, договорів оренди земельних ділянок та зобов’язання особу повернути їх до державної власності. 
    Рішенням апеляційного суду Кіровоградської області вказані позовні вимоги задоволено в повному обсязі. 
     
    Нагадаємо: Поліцейські вилучили у юнака наркотичні засоби