"Свобода" стала на захисті прав жительки села на Новгородківщині

  • 16 лист. 2017 16:51
  • 1214
    • Новина «Свобода» стала на захисті прав жительки села на Новгородківщині Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Нещодавно з проханням підтримки і допомоги до Новгородківської районної організації ВО «Свобода» звернулася мешканка села Інгуло-Кам’янка Тетяна Затьора, яка вже кілька років поспіль не може отримати кошти за користування земельною ділянкою, що її орендує місцеве агропідприємство. Про це повідомляє ВО "Свобода" Новгородка.
     
    Як розповіла Тетяна Затьора, агропідприємство ПП «Вікторія» ігнорує взяте на себе зобов’язання сплачувати орендну плату згідно угоди, укладеної в 2014 році. Жінка стверджує, що з того часу оплату бачила лише один раз, хоча за умовами договору виплати мали були б бути регулярними.
     
    Зазначимо, що для людини з села земля та доходи з неї є чи не єдиним засобом вижити в умовах щоденного зростання цін на предмети першої необхідності, ліки, продукти тощо. Селяни, здаючи в оренду земельні ділянки, цим самим забезпечують собі хоч мінімум. Але виявилося, що через недобросовісність орендарів людина втратила можливість отримувати бодай якісь фінансові надходження.
     
    Зневірившись у доступних простій мешканці села методах досягнення справедливості, Тетяна Затьора звернулася до Новгородківської «Свободи» та юридичного відділу обласного осередку націоналістів в особі його керівника Павла Дейнека.
     
    Перевіривши наявні факти і документи, свободівці спільно з Тетяною Затьорою ініціювали зустріч з представниками агрофірми ПП «Вікторія», яка, власне, і заборгувала жінці орендну платню. Проте знайти порозуміння з представництвом фірми не вдалося, оскільки ПП «Вікторія» своєї провини перед жінкою категорично не визнає.
     
    «Ми одразу ж направили на адресу ПП «Вікторія» вимогу впродовж семи днів розпочати процес розрахунку з пані Тетяною. У тому разі якщо підприємство відмовиться сплачувати оренду, а також повернути кошти, які вже заборгувало, ми лишаємо за собою право звертатися до суду, аби захистити права жінки», - наголошує голова Новгородківської районної організації ВО «Свобода», правозахисник ГО «Українська правозахисна агенція» Павло Дейнеко.
     
    Крім того, Павло Дейнеко розповідає, що «Українська правозахисна агенція» вже має напрацьовану методику боротьби з недобросовісними орендарями, які у прагненні нажитися втратили відчуття реальності.
     
    Разом з тим, націоналісти висловлюють сподівання, що представники ПП «Вікторія» переглянуть свої позиції та відшкодують мешканці Інгуло-Кам’янки збитки без судової тяганини і широкого розголосу.