У дитячу обласну лікарню благодійники передали стерилізатор

  • 12 лист. 2017 09:11
  • 1526
    • Новина У дитячу обласну лікарню благодійники передали стерилізатор Ранкове місто. Кропивницький
     
    У гематологічне відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні благодійники МБФ «Янгол життя» передали новий стерилізатор повітряний вартістю 6 699 грн.
     
    — Ми прагнули замінити старий стерилізатор на новий і бути впевненими, що інструмент проходить стерилізацію, дотримується потрібна температура. Ми робимо все можливе, щоб сприяти максимальному уникненню інфекцій при лікуванні онкохворих діток, у яких і без того ослаблений організм, — зазначили у фонді.
     
    Збір коштів на стерилізатор повітряний волонтери оголосили наприкінці серпня, а на початку жовтня було зібрано необхідну суму. Люди перераховували різні суми, мінімальний платіж був 100 гривень, а максимальний — 4 тис. грн., який надійшов від помічниці фонду Наталії Броншпіц та її проекту «Благо в Дар». 
     
    — Ця апаратура у нашому відділенні дуже потрібна. Зокрема, в маніпуляційний кабінет для стерилізації інструментів, які використовуватимуться для стернальної пункції, люмбальної пункції. І загалом для стерилізації інструментарію. Ця шафа буде призначена для стерилізації і зберігання стерильних інструментів, — говорить старша медична сестра гематологічного відділення Кіровоградської обласної дитячої лікарні Олена Сидоренко (на фото — праворуч), дякуючи за подарунок.
     
    Нагадаємо, це не перша апаратура, яку вручають волонтери МБФ «Янгол життя» у відділення гематології дитячої лікарні. У серпні вони передали електроенцефалограф,  необхідний для обстеження діток з пухлинами головного мозку, неврологічними захворюваннями, у відділеннях патології новонароджених та реанімації. Збір на нього тривав півроку. Загальна вартість — 142 тис. грн.
     
    Вікторія Семененко 
     
    Нагадаємо: Як уникнути епідемії грипу?