Чи доцільно використовуються бюджетні кошти закладами освіти у Кропивницькому?

  • 4 лист. 2017 19:13
  • 1457
    • Новина Чи доцільно використовуються бюджетні кошти закладами освіти у Кропивницькому? Ранкове місто. Кропивницький
     
    2 листопада  при міській раді Кропивницького розпочала роботу комісія, створена для перевірки доцільності використання бюджетних коштів закладами освіти та інспектування приміщень цих закладів на предмет виконання запланованих робіт. Про це повідомляє прес-служба кропивницької міської організації ВО "Свобода".
     
    До роботи комісії активно долучилася фракція ВО «Свобода» в міськраді Кропивницького. Зокрема, голова фракції націоналістів Сергій Капітонов увійшов до складу комісії, а депутат Геннадій Маламен включився в її роботу для участі в перевірці перших трьох шкіл, серед яких – ЗОШ №4, №2 та №7. Геннадій Маламен наголошує, що взяти участь у роботі комісії зголосився сам, оскільки школа №7 розташована саме на його окрузі та має безліч невирішених проблем.
     
    Перед перевіркою навчальних закладів депутати та представники громадськості зібралися в стінах міської ради, щоб обрати керівний склад комісії та затвердити основні принципи її подальшої роботи. В ході установчих зборів депутат-свободівець Сергій Капітонов наголосив, що контроль використання коштів навчальними закладами буде ефективнішим, якщо до складу комісії увійде достатня кількість представників громади чи інші особи, які не мають депутатських мандатів. На його думку, у такому випадку бачення ситуації в місцевих закладах освіти буде формуватися більш об’єктивно. Учасники зборів підтримали пропозицію Сергія Капітонова та долучили до складу комісії ще одного представника громади. Тож, до її складу увійшли шість депутатів (В. Шутка, Т. Волкожа, А. Ніжнікова, С. Капітонов, Ю. Гребенчук, С. Бойко) та 4 представники громадськості (Л. Лузан, І. Козуб, В. Фундовний, Р. Бойко). Від управління освіти до комісії увійшла О. Малишевич. Відповідно, головою комісії став Л. Лузан, заступником голови – І. Козуб, а обов’язки секретаря виконуватиме О. Малишевич.
     
    Крім того, за пропозицією свободівця Сергія Капітонова, учасники зборів ухвалили рішення розробити Положення, яке буде регулювати роботу новоствореної комісії.
     
    Начальниця відділу освіти міської ради Кропивницького Л. Д. Костенко розповіла всім присутнім про особливості фінансування ремонтних робіт в навчальних закладах міста, а також про нові вимоги щодо експертиз проектів. За вимогою членів комісії, Л. Костенко повідомила про принцип формування списків шкіл, у яких ремонтні роботи проводяться першочергово, а також про порядок проведення ремонтів і процес підготовки проектів.
     
    Серед інших, питання до Л. Костенко виникли і у Сергія Капітонова. Націоналіста зацікавило, чи є достатнім фінансування закладів освіти. Начальник управління освіти озвучила приблизну суму, яка буде передбачена на відділ в 2018 році, і суму, яка реально потрібна для забезпечення потреб навчальних закладів. Сергій Капітонов висловив припущення, що депутати міської ради не володіють інформацією щодо розмірів фінансування навчальних закладів.
     
    «Я переконаний, що про це навіть ніхто не знає. Чи не завершується все обговореннями на рівні фінансового управління та управління освіти?» - завважив Сергій Капітонов, звернувши увагу на необхідність повідомляти про потреби закладів освіти на депутатських комісіях, в ході сесій та зустрічей з окремими депутатами.
     
    На запитання свободівця Л. Костенко відповіла, що намагатиметься максимально довести інформацію щодо необхідної суми на утримання і ремонт шкіл в ході формування бюджету на 2018 рік. По завершенню установчого засідання члени комісії з перевірки функціонування навчальних закладів проінспектували школи №4, №2 та №7 в м. Кропивницькому.
     
    Нагадаємо:  Жителі Балашівки наполягають на ремонті зупинки "Вулиця Інгульська"