Команда Сергія Ларіна закликає зберігати пам’ять про визволителів України

  • 1 лист. 2017 10:39
  • 1306
    • Новина Команда Сергія Ларіна закликає зберігати пам’ять про визволителів України Ранкове місто. Кропивницький
    28 жовтня, в день річниці звільнення України від німецько-фашистської навали, активісти ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКА відвідали в Кіровограді пам’ятник визволителям міста.
     
    Команду Сергія Ларіна, який очолює обласну організацію ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, складають представники всіх районів області. У день 73-річчя визволення останнього населеного пункту країни від фашистських окупантів активісти партії  поклали квіти до підніжжя пам’ятника, який був зведений у Кіровограді у 1944 році, коли навіть ще не закінчилась найстрашніша війна в історії людства. Місце для цього невеликого пам’ятника обрано було не випадково. Саме тут, в центрі Кіровограда, неподалік театру імені М.Л.Кропивницького, в січні 1944 року були одразу після звільнення міста поховані військові, які загинули під час визволення обласного центра. З часом  останки героїв перенесли на меморіал на Валах. Кошти на зведення пам’ятника в голодному воєнному році збирали жителі Кіровограда – і ті, хто переніс страшні роки окупації, і ті, хто повернувся з евакуації.
     
    На жаль, і цей скромний пам’ятник, який з огляду на свою історію заслуговує особливої уваги влади та жителів, і інші меморіали переможцям у Великій Вітчизняній війні сьогодні в багатьох містах і селах утримуються не належним чином. З пам’ятника біля театру були свого часу вкрадені металеві барельєфи та ланцюги на огорожі. А про відновлення пам’ятника, на жаль, влада не піклується.
     
    Історичні події, які відбулися за минулі 73 роки, відсунули від нас події тієї війни, але забувати про визволителів України і цілого світу від фашистів, не можна. Ті, хто приносить мир людям, ті й є справжніми героями. Важливо це і для нас, сьогоднішніх, тому що в Україні знов головна проблема – здобуття миру.
     
    ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК закликає представників влади і самоврядування у всіх населених пунктах утримувати пам’ятники визволителям належним чином, відновити існуючі і зберігати пам’ять про кожного загиблого за нас і наше мирне життя.
     

    Прес-служба ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Кіровоградській області.