Спогади побратима про загиблого добровольця: Бачив себе лише військовим

  • 28 жовт. 2017 12:07
  • 1427
    • Новина Спогади побратима про загиблого добровольця: Бачив себе лише військовим Ранкове місто. Кропивницький
    Війна — це його стихія 
    Бачив себе лише військовим. 
    Казав, що буде воювати до перемоги…
            
     
    Минулого тижня у Кропивницькому попрощалися з воїном із селища Нового Андрієм Беспаловим, який загинув на сході України. Провести захисника прийшло кілька сотень кропивинчан та новенців. Вшанувати його пам’ять прийшли побратими по війні та близькі. 
     
     
    Андрій Беспалов народився 17 березня 1971 року в сім’ї військовослужбовця в Челябінську. Навчався в містечку за місцем  служби батька, пізніше в Калінінградському військовому інженерному училищі. В 1991 році закінчив навчання в Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування та отримав кваліфікацію інженера–механіка. Працював у Кіровоградському навчально–науковому педагогічному комплексі, а також на приватних підприємствах, займаючи керівні посади. 
     
    — Війна — це його стихія. Він себе уявляв лише військовим. Казав, що буде воювати до перемоги. Батько в нього майор, тому сина виховав добре. Я Андрія знав з грудня 2014 року. Пішов він добровільно в третю хвилю мобілізації. Почав службу із техніка третьої батареї протитанкового девізіону, а пізніше обіймав посаду командира взводу. Рік тому отримав звання молодшого лейтенанта. В нього була вища освіта. Закінчив 3 курси військового училища. Грамотний спеціаліст. Він навчав не лише солдатів, а й офіцерів. Ніхто не знав ту справу так, як він. Людина дуже добра. Завжди допомагав, — розповів про полеглого воїна його побратим Сергій Дзюбинський.
     
    Військовий розповів і причину смерті, а також про той день, коли товариша по зброї не стало в живих. 
     
     
    – Ця втрата для нас важка. За годину до його смерті ми розмовляли з ним по телефону. Домовлялися зустрітися, бо приїхав наш товариш. Відомо, що він знаходився саме на передку. Протягом ночі сепаратисти розставили по території нові розтяжки, і він їх не бачив. Їм потрібно було робити вогневі позиції для міномета. Сєпари замазкували ті розтяжки так добре, що Андрій їх не помітив і підірвався, рятуючи тим самим життя своїм солдатам, — зазначив Сергій Дзюбинський.
     
    Поховали Андрія Беспалова на Алеї Слави Рівнянського кладовища 19 жовтня.
     
    Дмитро Семенюк