На сесії Кіровоградської міськради депутат-свободівець запобіг наданню землі підприємству «Екостайл»

  • 27 жовт. 2017 12:31
  • 1364
    • Новина На сесії Кіровоградської міськради депутат-свободівець запобіг наданню землі підприємству «Екостайл» Ранкове місто. Кропивницький
    Учора, 26 жовтня 2017 року, відбулося останнє засідання 9-ї сесії міської ради Кропивницького, в ході якого голова фракції ВО «Свобода» Сергій Капітонов запобіг включенню в порядок денний завідомо проблемного проекту рішення щодо надання земельної ділянки підприємству «Екостайл» під полігон для сміття. Про це повідомляє прес-служба Кропивницької міської організації ВО "Свобода". 
     
    Загалом, на розгляд депутатів були винесені більше ста питань. Уже в ході сесії з пропозицією внести в порядок денний ще один пункт про виділення землі під полігон для сміття підприємству «Екостайл» виступив депутат від партії «Рідне місто» О. Шамардін.
     
    До присутніх депутатів звернувся голова фракції ВО «Свобода» Сергій Капітонов, який застеріг колег від необдуманого голосування. Він повідомив, що даний проект не пройшов необхідну процедуру розгляду комісією з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міської ради. Як повідомив Сергій Капітонов, комісією, заступником голови якої він є, розгляд питання про виділення землі підприємству «Екостайл» був відкладений, оскільки депутати виявили бажання докладніше вивчити проблему та заслухати пояснення представників підприємства – претендента на земельну ділянку. Причиною такого рішення депутатів стало те, що у представників «Екостайл» свого часу виник конфлікт з місцевим «Лісгоспом» щодо визначення меж їхніх земельних ділянок.
     
    Наголосимо, що таку ж думку раніше висловлював і міський голова, який акцентував на необхідності мати на руках документ, що підтверджував би взаємну відсутність претензій у підприємств-сусідів. Проте спілкування з представниками фірми «Екостайл», на якому наполягали депутати, так і не було, хоча на останнє засідання земельної комісії вони прийшли. Натомість голова постійної комісії О. Шамардін відмовився заслухати цих людей, а вже учора, 26 жовтня, з незрозумілих причин намагався з голосу внести до порядку денного проект рішення щодо надання землі тому ж підприємству.
     
    Цього разу Сергій Капітонов зміг переконати депутатів про недоцільність розгляду питання без погодження профільною комісією. Проте, знаючи про наполегливість окремих депутатів і їхнє вміння «протягувати» необхідні їм рішення, крапку на цьому питанні ставити, мабуть, зарано.
     
    «У свою чергу, ми заявляємо, що і надалі перешкоджатимемо спробам окремих депутатів ухвалювати бездумні рішення, які можуть в результаті принести шкоду громаді міста. Ми не збираємося підтримувати рішення тільки тому, що в кулуарах про щось вже «домовилися» - і то в переддень сесії! Ми, націоналісти, вимагаємо гарантій того, що громада міста не постраждає від ухвали того чи іншого рішення», - коментує позицію фракції ВО «Свобода» в міській раді Кропивницького Сергій Капітонов.
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому журналістам стало легше виявляти корупцію в земельних договорах