Прокуратура спробує відсудити у комбіната Ахметова/Новинського майже три мільйони боргу за оренду землі на Кіровоградщині

  • 19 жовт. 2017 15:34
  • 1342
    • Новина Прокуратура спробує відсудити у комбіната Ахметова/Новинського майже три мільйони боргу за оренду землі на Кіровоградщині Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура спробує відсудити у комбіната Ахметова/Новинського майже 3,6 млн грн. боргу за оренду землі на Кіровоградщині, про це повідомляє Центр медіарозслідувань ПРОЗОРО
     
    Господарський суд Кіровоградської області розглядає справу про борги Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" з орендної плати за користування землею Артемівського родовища у Петрівському районі. Судовий розгляд розпочали за позовом місцевої прокуратури в інтересах Кіровоградської ОДА, Петрівської РДА та Зеленської сільської ради, на території якої знаходиться родовище. Перші ухвали господарського суду розміщені у Єдиному держреєстрі судових рішень, інформує Центр медіарозслідувань "Прозоро".
     
     
    Згідно даних реєстру, прокуратура через суд намагається стягнути з ПРАТ "ЦГЗК" на користь Зеленської сільради близько 3,6 млн грн. Більшу частину цієї суми, 2,8 млн грн, складає борг з оплати за оренду земель Артемівського родовища, ще 740,1 тис грн становить пеня, 20,2 тис грн - річні відсотки. Загальна площа ділянки, що перебуває в оренді комбінату з 2009 року за договором складає 258,5567 га. За версією прокуратури, комбінат не сплатив орендну плату за період нарахування січень-травень 2017 року.
     
     
     
    На останньому засіданні Господарський суд області приступив до розгляду справи по суті. Попри те, що позивачі наголошують на наявності боргу з боку комбінату, Петрівське відділення об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області надіслало на адресу суду лист, у якому поінформувало, що станом на 11.09.2017 заборгованість по орендній платі за землю за орендовані земельні ділянки на території Зеленської сільської ради відсутня.
    Заперечив позов і представник Приватного акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат", вимагаючи колегіального розгляду справи у суді й додаткового часу для надання доказів відсутності заборгованості з орендної плати.
     
    Згідно відкритого реєстру спеціальних дозволів на користування надрами, комбінат отримав спецдозвіл на промислову розробку Артемівського родовища і видобування залізистих кварцитів ще в квітні 2001 року. Спецдозвіл дійсний до 2030 року. Окрім цього комбінат добуває залізистий кварцит із Петрівського родовища в селищі Петрове Кіровоградської області та розробляє ще два родовища на Дніпропетровщині.