"Світловодське кар'єроуправління" буде сплачувати борг російському підприємству

  • 17 жовт. 2017 14:36
  • 1429
    • Новина «Світловодське кар'єроуправління» буде сплачувати борг російському підприємству Ранкове місто. Кропивницький
     
    "Світловодське кар'єроуправління" зобов'язали сплатити московському підприємству майже мільйон гривень, про це повідомляє Центр медіарозслідувань ПРОЗОРО
     
    Арбітражний суд Москви виніс рішення у справі за позовом ТОВ "Білддаймонд" до ТДВ "Світловодське кар'єроуправління" щодо стягнення боргів. Резолютивну частину рішення можна переглянути у картотеці справ арбітражних судів Російської Федерації.
     
    Представники українського підприємства на оголошення рішення у московському суді, як і на попередні засідання, не з'явилися. Відповідно до оприлюдненого документу, ТДВ "Світловодське кар'єроуправління" зобов'язали сплатити ТОВ "Білддаймонд" 1,997 мільйонів рублів боргу за підписаним у 2012 році договором: 1 568 590 руб самого боргу, 366 730,22 руб у вигляді відсотків за користування чужими коштами, а також судові витрати на оплату державного мита в розмірі 32 353 руб і на оплату послуг представника в розмірі 30 000 руб. Загалом сума, яку має сплатити світловодське підприємство "Білддаймонду", становить приблизно 922,3 тис грн. Суд надав право обом сторонам оскаржити винесене рішення у Дев'ятому арбітражному апеляційному суді.
     
     
    Нагадаємо, позов до світловодського підприємства ТОВ "Білддаймонд" подало ще в березні 2017 року. Справу до розгляду прийняли наприкінці травня. У серпні було проведено перше засідання, утім через неявку на нього української сторони Арбітражний суд Москви відтермінував розгляд справи до жовтня. Документи у розпочатій справі світловодчанам вручали через Господарський суд Кіровоградської області у серпні цього року.
     
    ТДВ "Світловодське кар'єроуправління" відоме в Україні підприємство, що спеціалізується на видобуванні та переробці граніту. Підприємство зареєстроване в смт Власівка у Світловодську і розробляє Власівське родовище гранітів. Кінцевим бенефіціаром ТДВ "Світловодське кар'єроуправління" є Почесний громадянин Світловодська, депутат Кіровоградської обласної ради попередніх скликань Марон Іван Едуардович.